Samsung'tan sporcular için akıllı bileklik: Gear Fit

Samsung'tan sporcular için akıllı bileklik: Gear Fit

Webrazzi’de Mobile World Congress‘ten Vodafone sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberlere, wbrz.in/mwc2014 adresinden ulaşabilirsiniz.

samsung-gear-fit-posterSizlere gün içinde Samsung'un yeni akıllı saati Gear 2'yi haber yapmıştık. Samsung, Galaxy S5 tanıtımında spor yapan kullanıcılar için geliştirdiği Samsung Galaxy Fit'i de tanıttı.

1.84 inç Süper AMOLED ve kavisli bir ekrana sahip olan Gear Fit, 27 gram ağırlığında. Yapılan açıklamaya göre cihazın pil ömrü normal kullanımda 3 ile 5 gün arasında. Cihazın ülkemizde ne zaman piyasaya sürüleceği ise henüz bilinmiyor.

Samsung'un en 'kapsamlı' fitness bilekliği olarak lanse ettiği Gear Fit, kullanıcıların ergonomik olarak hayatlarında bir engel yaşamadan sportif faaliyetlerini arttırmayı hedefliyor.

Gear Fit ile kullanıcılar hem sportif faaliyetleri kontrol ve analiz ederken hem de Samsung telefonlarına gelen arama, e-posta, SMS ve alarmları alabilecek. Ayrıca Gear Fit'de siyah, turuncu ve gri gibi renk seçenekleri de bulunuyor.

Gear Fit kullanıcılarının hareketlerini, kalp ritmi ve uyku alışkanlıklarını ölçebiliyor.

Teknolojik bileklik piyasısına baktığımızda, spor yapanlar için olan sağlık temelli cihazlarla Pebble benzeri akıllı saatleri iki ayrı kategoride değerlendirebiliriz. Daha önce Gear ve Gear 2 ile ikinci kategoriye hitap eden Samsung, Geat Fit ile birlikte birinci kategorideki ilk ürünü piyasaya sürmüş oldu.

Samsung'un Gear Fit hamlesi Barcelona'da düzenlenen MWC'de arka planda kalmış gibi dursa da aslında oldukça kritik. Ki hatırlatmak gerekirse şu an Nike FuelBand ve Fitbit gibi oyuncuların bulunduğu aynı alana Apple'ın da gireceği uzun zamandır söylenti halindeydi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.