Kadınlara Ruby on Rails öğretmeyi amaçlayan oluşum Rails Girls, 14-15 Mart'ta Ankara'da

Kadınlara Ruby on Rails öğretmeyi amaçlayan oluşum Rails Girls, 14-15 Mart'ta Ankara'da

Geçtiğimiz sene Ekim ayı içinde İstanbul'da düzenlenen Rails Girls etkinliği hakkında sizleri bilgilendirmiştik.

Finlandiya çıkışlı bir oluşum olan Rails Girls, İstanbul'dan sonra Türkiye'de ikinci kez Ankara'da düzenleniyor.

14-15 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlikle ilgili bilgi almak ve kayıt olmak için railsgirls.com/ankara sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Unutmayın, başvurular için son tarih 7 Mart.

Amaç; kadınların bilişim dünyasında yer edinebilmelerini kolaylaştırmak

Rails Girls oluşumunun çıkış noktası; kadınların bilişim dünyasında yer edinebilmelerini kolaylaştırmak. Bu doğrultuda kullanması ve alışması görece olarak hızlı olduğu için Ruby on Rails web çatısını tercih eden oluşum, kadınların kısa süre içinde etkinliğe katılan uzmanların da yardımıyla ortaya küçük projeler çıkartmasını, ve böylelikle yazılım dünyasına yabancılıklarını gidermeyi amaçlıyor.

ruby-rails-girls-ankara

Tamamen ücretsiz olarak düzenlenen Rails Girls'e katılmak için temel web kavramlarını biliyor olmanız yeterli. Bu arada katılımcıların bilgisayarlarını yanlarında getirmeleri gerekiyor. Eğitim ve sunumların Türkçe olarak gerçekleşeceği Ruby Girls Ankara'ya yanlarında kendilerine eşlik eden bir kadınla beraber konuyla ilgilenen erkekler de katılabiliyor.

Rails Girls Ankara'nın programına yakından bakacak olursak; 14 Mart Cuma günü katılımcılar yanlarına getirdikleri bilgisayarlarına gerekli kurumları yapıyor. Gönüllü eğitmenlerin yardımıyla gerçekleşecek olan kurulumlar sonuna katılımcılar bir sonraki gün kod yazmaya hazır hale geliyor! Cumartesi günüyse eğitimle paralel olarak düzenlenen workshop'larla katılımcılar küçük birer projeyi Ruby on Rails kullanaeak tamamlamaya çalışıyor.

14-15 Mart'ta düzenlenecek olan etkinliğe başvuru için son gün 7 Mart.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.