Instagram'ın en popüler 50 markası

Hafızanızı bir yoklayın, Instagram'daki bir arkadaşınızın Starbucks kahvesini çektiği fotoğrafı en son ne zaman gördünüz? Muhtemelen çok uzağa gitmenize gerek yok. Bu klişe fotoğraflar (paylaşanı siz değilseniz elbette) sizi sıkıyor olabilir ama Starbucks sizin ve arkadaşlarınızın fotoğrafları sayesinde Instagram'ın  en popüler markalarından biri oldu.

Markaların Instagram performanslarını takipçi sayıları ve hashtag sayılarına göre sıralayan Nitrogram 50 listesine göre Starbucks, 2 milyon 67 bin 368 kullanıcı sayısıyla Instagram'ın en popüler ikinci markası.

Listenin zirvedeki ismi ise Nike. 22 milyon 239 bin 149 bin hashtag'le Instagram bayrağını göğüsleyen Nike'ın 3 milyon 460 bin 93 takipçisi var.

Bu iki markanın Instagram başarılarının nedeninin oldukça seçici bir içerik sağlamaları olduğu söyleyebiliriz. Nike'ın spor severler için görsel bir şölen niteliğindeki Instagram fotoğraflarında ürünler ve markanın görünürlüğü oldukça geri planda. Buna karşın Starbucks'ın fotoğraflarında ürün görsellerinin ön planda olduğunu görüyoruz. Müşterileri Starbucks'ın kremalı kahvelerinin görüntüsünü çok sevmesinin dışında kahve, Starbucks'ın arkadaş canlısı, sıcak ve küresel imajını temsil ediyor.  

nitogram 5

Nitrogram 50'de Nike ve Starbucks'ı, sırasıyla basketbol ligi NBA, Adidas Originals ve İngiliz moda markası Topshop izliyor. Listede en çok takipçisi olan marka ise National Geographic. 4 milyon 45 bin 301 takipçisi olan Nat Geo'nun dünden bugüne 12 bin 457 adet takipçi kazanmış ve en hızlı büyüyen marka olmuş. En hızlı artan marka hastag'i ise Zara'nın. Markanın hashtag sayısındaki artış dünden bugüne 91 bin 675 adet.

Instagram, artan popülaritisyle, şu günlerde dünyanın en etkili satış araçlarından biri olmaya aday. Hatta bazıları için öyle bile. Platformun bir pazarlama aracı olarak değerlendirmesini geçtiğimiz günlerde yapmıştık. Kaçıran okuyucularımız habere buradan ulaşabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.