Gittigidiyor 2013'te yüzde 69 büyüdü

gittigidiyor-logo2011 yılının 2. çeyreğinde eBay bünyesine dahil olan ve eBay'in Türkiye iştiraki olarak yoluna devam eden Gittigidiyor, 2012 yılından sonra 2013 yılını da oldukça yüksek büyüme rakamlarıyla kapattığını açıkladı.

Bununla birlikte şirketin açıkladığı son önemli bilgilerden başka bir tanesi ise üye sayısının 10 milyondan fazla olduğu bilgisi. 2012 yılını %46 büyüme ile kapatan Gittigidiyor için 2013 yılının özellikle 2013'ün ikinci yarısının çok hareketli geçtiğini söyleyebiliriz.

2013 Kasım ayının başında yeni logosunu tanıtan şirket bununla birlikte Kasım ayı sonunda yeni CEO'larının Gülfem Toygar olduğunu açıklayarak, sektörde büyük yankı uyandırmıştı. Tüm bu gelişmelerle birlikte şirket 2012 yılında yakaladığı %46'lık büyümeden sonra 2013 yılında %69 büyüme sağlayarak sağlam temellerle ilerlediğini bir kez daha göstermiş oldu .

Şirketin aktardığı diğer önemli ve ilgi çekici veriler ise Gittigidiyor üzerinden her 3 saniyede 1 ürünün satıldığı ve aylık ortalama 750 bin ürün satışının gerçekleştiği. Şirketin mevcut durumda 5 milyondan fazla ürünü listelediğide bir diğer ilgi çekici bilgi.

Tüm bunlarla birlikte GittiGidiyor, eBay avrupa organizasyonu içinde, hem işlem hacmi hem de net gelir sıralamasında 5. sırada yer almayı başarmış. Şirketin CEO'su Gülfem Toygarın aktardığı bilgilere göre ise e-ticarette, en hızlı büyüyen kanallardan biri olan mobil alanda GittiGidiyor’un uygulamalarının indirilme sayısı 1,5 milyona ulaşmış durumda.

iPad, iPhone, Android telefon, Android tablet uygulamaları ve mobil site üzerinden erişebilmelerine olanak sağlayan GittiGidiyor için 2014 yılında mobil kanalların çok daha önemli bir konuma geleceği Toygar'ın aktardığı bir diğer bilgi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.