Parmağınızdaki yüzükle çevrenizi kontrol edin: Fin

Parmağınızdaki yüzükle çevrenizi kontrol edin: Fin

Akıllı gözlükler, akıllı saatler derken hayatın her parçası için giyilebilir teknoloji pazarı daha da çeşitleniyor. Aralık ayında akıllı yüzüğü de sizinle paylaşmıştık, indiegogo kampanyasında dikkatimizi çeken yeni ürün Fin oldu. Bluetooth yüzük diye basitçe tanımlayabileceğimiz Fin cihazların uzaktan kontrol edilebilmesini sağlıyor.

Parmakların herhangi bir tuş görevinde kullanılmasını sağlayan Fin parmak hareketini takip ederek her yapılan hareketi bir komut olarak akıllı telefona, televizyona veya başka bir cihaza gönderiyor. Fin böylece basit bir hareketle televizyon kumandasına gerek kalmadan kanal değiştirmeninde aralarında bulunduğu çeşitli özelliklerin kullanılmasını sağlıyor.

Fin (CES) Tüketici Elektroniği Fuarı'nda tanıtıldıktan sonra topluluk destekli fon toplama yöntemi indiegogo'da kampanyasını başlatan Fin'in fiyatı 99 dolar olarak belirlenmiş. 

finBaşparmağı hareketinin takip edildiği Fin'i akıllı yüzük olarak tanımlamak zor olsa da giyilebilir teknolojinin bir parçası olarak yer aldığını söylememiz mümkün. Sadece Bluetooth tabanında çalışan cihazların kontrol edilmesini sağlayan Fin'in hedefine ulaşması konusunda daha yolu var olmasına karşılık 16 bin dolardan fazlasını toplamayı başarmış.

Temmuz ayında teslim edilmesi planlanan Fin'in uluslararası gönderimlerde kargo ücreti 20 dolar olarak belirlenmiş. Fin için hazırlanmış videoyu aşağıda bulabilirsiniz, ayrıca ürünle ilgilenenler burada  ulaşarak daha detaylı inceleyebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.