Microsoft, Windows 9’u 2015 baharına hazırlıyor

Microsoft, Windows 9’u 2015 baharına hazırlıyor

Windows kullanıcıları için şu anda en yeni gelişme işletim sisteminin 8.1 sürümü. Fakat Microsoft’un bir sonraki Windows sürümü için oldukça yoğun bir çalışma içerisinde olduğu söyleniyor. Önce Paul Thurrott tarafından ortaya atılan ardından da Mary Jo Foley tarafından desteklenen iddiaya göre yeni Windows 2015 baharında piyasada olacak.

“Threshold” kod adıyla geliştirildiği ve Windows 9 adıyla piyasaya çıkacağı söylenen Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi ile ilgili olarak henüz firma resmi bir açıklama yapmadı. Hatta pek çok şirketin önemli duyurularını gerçekleştirdiği CES fuarında da Microsoft sessizliğini büyük oranda korudu.

Fakat eğer iddialar doğruysa Microsoft’un Windows 9’u resmen duyurmasına henüz bir kaç ay olmasına rağmen bu dönem ekstra yoğun geçecek gibi görünüyor...

Microsoft’un Nsain 2014’te düzenlenecek BUILD konferansında resmen duyurması beklenen Windows 9’un şu andaki işletim sisteminde var olan özelliklerin büyük kısmını koruması bekleniyor. Bununla beraber Thurrott’un iddialarına göre Microsoft yeni işletim sistemini, var olandan elinden geldiği kadar farklılaştırmaya gidecek.

Bunun neden ise Windows 8 satışlarının beklentilerin çok altında kalması. Yeni Windows ile bu gidişatı tersine çevirmek isteyen Microsoft, işletim sistemini 8.X olarak sürdürmek yerine 9’a geçecek ve duyuracağı yenilikler ile yeni vizyonunu da ortaya koymuş olacak.

Gerçekten de Nisan ayında Microsoft’un ortaya koyması beklenen temel olarak bir vizyon. Çünkü o tarihe kadar Microsoft’un elinde öncelikli iki konu var; Windows Phone ve Xbox. Windows 9 ile ilgili gerçek anlamdaki çalışmalar ancak Nisan ayından sonra başlamış olacak.

Fakat burada asıl önemli olan “Threshold” kod adlı işletim sisteminin sadece PC için düşünülmüyor olması. Yeni Window sişletim sistemi Xbox ve Windows Phone’u da birbirine yaklaştıracak ve daha uyumlu bir şekilde çalışmalarını sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.