Koding yeni tasarımıyla yayında

Sinan Yaşar ve Devrim Yaşar tarafından kurulan Koding hakkında daha önce çok sayıda haber yapmıştık. Son olarak Ağustos ayında kapılarını tüm dünyaya açan bulut tabanlı yazılım geliştirme platformu Koding, bugün ise yeni tasarımını yayına aldı.

Üzerinde 1 aydır çalışılan ve çok kısa bir süre önce devreye alınan yeni arayüzle beraber ana sayfa, terminal, activity ve diğer tüm bölümlerin değiştiğini söyleyebiliriz. Arayüz değişikliğiyle beraber kod üzerinde önemli performans artışlarına gidildiğini ve altyapının eskiye göre çok daha düzenli bir hale geldiğini de ekleyelim. Bu arada dileyenler Koding'in eski tasarımına "Go back to old Koding" seçeneğine tıklayarak dönebilirler.

Koding'te Frontend Geliştirici olarak çalışan Fatih Acet'ten aldığımız bilgiye göre söz konusu arayüz değişikliğinde Koding'e ait olan KDFramework isimli framework kullanılmış. CoffeeScript temelli olan KDFramework'ün kısa bir süre içinde açık kaynak haline getirilip tüm dünya ile paylaşılacağını da belirtelim.

Koding hakkında fikir sahibi olmak isteyen yazılımcılar learn.koding.com adresini ziyaret edebilirler. Hemen aşağıda ise Koding'in yeni tasarımını inceleyebilirsiniz.

An itibarıyla 30'a yakın çalışanı bulunan Koding'in üye sayısı olarak ise 200 bin sınırına geldiğini ekleyelim. Şirket hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.