2015 yılında mobil ödeme çoğunlukla para transferi için kullanılacak [Webrazzi PRO]

2015 yılında mobil ödeme çoğunlukla para transferi için kullanılacak [Webrazzi PRO]

webrazzi-pro-logoHer hafta olduğu gibi yine Webrazzi PRO'da haftanın en çok ilginizi çekeceğini düşündüğümüz grafiği ile karşınızdayız.

Hepinizin bildiği üzere 18 Aralık Çarşamba günü, Point Hotel Barbaros'ta Webrazzi Ödeme Sistemleri 2013 Konferansı'nı düzenliyoruz. Ve tahmin edebileceğiniz gibi Webrazzi PRO'ya bu hafta girilen 22 grafikte de ödeme sistemleri konusunun ağırlığı fazlasıyla hissedildi.

Sözü daha fazla uzatmanın gelelim bu haftanın grafiğine. 1870 yılında Almanya'da kurulan Deutsche Bank'ın bir araştırması, mobil ödeme sistemlerinin 2015'te en çok hangi amaçlar için kullanılacağını tahmin ediyor. Hemen aşağıda sizlerle paylaştığımız grafiğe göre 2015 yılında mobil ödeme en çok para transferi için kullanılacak.

Yüzde 51'lik oranla para transferi birinci sırada yer alırken hemen arkasından ise yüzde 42 ile mobil satın alma geliyor. Diğer seçenekler ise yüzde 3 ile fatura ödeme ve ön ödemeki mobil satın alma. Bilet satın alma ise yüzde 1'lik bir orana sahip.

2015 yılının bir tahminini yansıtan araştırmanın 2013 yılı içinde Almanya'da yapıldığını da hemen paylaşalım.

mobil-odemenin-2015-yilinda-tahmini-olarak-kullanim

Mobil platformlar ödeme sistemleri sektörünün en önemli başlığı olsa gerek. Deutsche Bank'a ait olan bu araştırma ise çok değil 2 sene sonrası için insanların yüzde 50'nin üzerinde bir oranla mobil ödemeyi para transferi için yapacağını söylüyor. Kuşkusuz mobil para transferi konusu gerek bankalar gerekse Western Union gibi şirketlerin de iştahını kabartan bir konu. Bu araştırma ise yalnızca mobil para transferinin önemini bir kez daha hatırlatıyor.

Peki Webrazzi PRO nedir?

Webrazzi PRO; içerisinde yüzlerce veri bulunduran bir bilgi servisi. E-ticaretten sosyal medyaya, sosyal medyadan pazarlamaya kadar 14 ana başlıkta tüm internet sektörüne dair yüzlerce veriye ulaşabileceğiniz Webrazzi PRO, aynı zamanda akıllı takip yapısı ve arama gibi özellikleriyle yeni konular keşfetmenize de yardımcı oluyor.

Yalnızca ücret karşılığında üye olabileceğiniz Webrazzi PRO'da üye girişi yapmadan da arama deneyimini yaşayabilmeniz mümkün. Örnek bir mobil arama araması için şuraya bakabilirsiniz. Diğer yandan üyelik için paketler hakkındaki detaylı bilgi ise bu sayfada yer alıyor.

Webrazzi PRO ile ilgili herhangi bir soru, sorun ya da görüşünüz için bize [email protected] e-posta adresinden ulaşmanız mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.