Intel, TV işine 500 milyon dolara alıcı arıyor

Intel, TV işine 500 milyon dolara alıcı arıyor

Intel’in TV işine ilgisi oldukça eskilere dayanıyor. Pek çok akıllı TV için işlemci üreten Intel’in kendi web tabanlı TV projesini sizlere ilk olarak 2012’nin başlarında aktarmıştık. Her ne kadar beklendiği kadar hızlı ilerlemese de Intel’in geçen zaman içerisinde bu alanda ciddi yatırımlar yaptığını da yakın takip ettik.

Fakat bu alandaki firmaların önemli bir kısmının tedarikçisi olması nedeniyle kendi akıllı TV’sini konumlandırmakta zorlanan Intel buna rağmen bu konuda ciddi yatırımlar da yaptı. Özellikle de yüksek lisans bedelleri ödemeye hazır olduğunu duyurması yayıncıların da ilgisini çekmişti.

Fakat görünüşe göre tüm bu çabalar Intel’in kendi TV projesini istediği konuma getirmesini sağlayamadı ve şu anda kendisi için bir yük haline gelmiş olan projeden kurtulmaya çalışıyor…

Bloomberg’in haberine göre Intel geçtiğimiz dönem içerisinde geliştirmiş olduğu TV projesini yıl sonuna kadar elden çıkartarak yaptığı yatırımı da geri almak ve muhtemelen biraz da kar etme peşinde. Şu an için Intel konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı fakat iddialar en ciddi alıcının Verizon olabileceği yönünde.

Intel için hedef 2013 sonu

Intel’in yıl sonuna kadar satışı sona erdirmeye niyetli olduğu ve görüşmelerin 500 milyon dolar civarında bir satış üzerine devam ettiği söyleniyor. Eğer satış gerçekleşirse Intel TV işinden vaz geçmiş olacak ama kendisine akıllı TV cihazları için işlemci satacağı yeni bir müşteri kazanmış olacak.

Şu anda Verizon müşterilerine kendi sağladığı internet bağlantısı üzerinden ücretli bir TV seçeneği sunuyor. Intel’in OnCue servisini satın aldığı taktirde bu servisi daha geniş kitlelere ulaştırması hatta bu alanda küresel bir oyuncu olması da mümkün olabilir. Bloomberg, Verizon’un şu sıralarda hali hazırda elinde bulunan lisans anlaşmalarını daha geniş bir çapta nasıl kullanabileceğini araştıracağını söylüyor.

Intel gibi akıllı TV teknolojisi üreten bir firmanın bu alanda ilgi çekici atılımlar yapması söz konusu olabilirdi. Fakat bu yeni gelişmelerden anlaşılan Intel’in daha iyi bildiği işte, yani işin teknolojisini geliştirmekte kalmayı tercih ettiği.

Sizce Intel bu konuda doğru karar mı verdi, yoksa bir fırsat mı kaçırmak üzere?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.