IAB Türkiye'den dijital reklamcılığının yükselen yıldızı RTB semineri

IAB Türkiye'den dijital reklamcılığının yükselen yıldızı RTB semineri

20 yıl önce ilk banner alanının silikon vadisinden bir hukuk firmasına satılmasıyla başlayan dijital reklam pazarı, 2012 verileriyle 36 milyar dolar büyüklüğe ulaştı. Dijital reklam pazarının her yıl iki haneli büyüme göstermesini en basit ifade ile her geçen gün daha fazla kişinin internete girmesiyle açıklayabiliriz.

Sadece internete giren kullanıcı sayısı ile oluşan reklam envanterinin reklam verenler tarafından tercih edilmesi ise başlı başına önemli bir konu. İnternet reklamcılığının diğer kanallara göre ölçümlenebilmesi ve anlık olarak performansı gösterebilmesi diğer reklam mecraları arasında öne çıkarsa da reklamların satın alınma süreci ise gün geçtikçe daha fazla detaylanmaya başlıyor.

Her geçen gün sınırları daha da netleşen dijital reklam pazarına girmesiyle birlikte pazarı daha da büyüten Gerçek Zamanlı Açık Artırma (RTB) ülkemizde henüz daha olgunlaşma evresinde. IAB Türkiye RTB'yi daha yakından tanıtmak için 27 Kasım'da RTB MasterClass//İstanbul isimli bir etkinlik düzenliyor. Webrazzi okurlarına %12 indirimin olduğu etkinliğin detaylarına ve RTB'e birlikte bakalım. Genel anlamda RTB'nin çalışmasına değinecek olursak internet kullanıcılarının cihazlar üzerindeki hareketliliği çerezler aracılığıyla takip edilerek reklam akışına yön veriyor. Yayıncı sitenin içeriğinden bağımsız olarak saniyenin 20'de 1'i gibi bir sürede en yüksek teklif veren reklamı seçip yayınlıyor. Reklam veren için hedeflediği kullanıcıya daha kolay ulaşabilmesini sağlayan RTB ile yayıncı siteler ise daha fazla reklam verene açık artırma ile hizmet ederek gelirlerini artırmış oluyor.

rtb-iab-semineri

Kısaca açıklamış olduğum RTB ile ilgili daha DSP (Talep Yönlü Platformlar) ve SSP (Arz Yönlü Platformalar) ile birlikte AdExchange'in de bulunduğunu belirterek  ilgilenenlerin konu ile ilgili detaylı bilgiye 27 Kasım'da düzenlenecek seminerde ulaşabileceklerini belirtmek istiyorum. Konuşmacılar arasında AdTech, DoubleClick'in de aralarında bulunduğu 7 şirketin bilgilerini paylaşacağı seminerin katılım ücreti 325 lira ayrıca Webrazzi okuyucularının %12 özel indirimi bulunuyor.

RTB'nin daha fazla kişi tarafından anlaşılması açısından önemli olduğunu düşündüğüm seminerin haricinde IAB Türkiye'nin internet reklam pazarı ile ilgili daha fazla etkinlik ve içerik üreteceğini umut ediyorum. Dijital reklam pazarının gelişimi ile ilgili IAB UK'nin hazırladığı video konunun daha da yakından anlaşılması için yardımcı olacaktır;

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.