Fortune 500 şirketleri Instagram'ı nasıl kullanıyor?

Fortune 500 şirketleri Instagram'ı nasıl kullanıyor?

Instagram 150 milyon aktif kullanıcı, günlük ortalama 55 milyon paylaşım ile 16 milyar fotoğraf ve video içeriğe sahip gözde bir uygulama. Kullanıcıların günde 1.2 milyar beğeni ile etkileşimde olduğu Instagram'ı dünyanın en büyük şirketleri olarak kabul edilen Fortune 500 şirketlerinin nasıl kullandığına detaylıca bakalım.

Shell, Wal-Mart, Toyota, Samsung gibi son tüketicininde bildiği  markaların yer aldığı Fortune 500 şirketlerini arasında ülkemizden sadece Koç Holding bulunuyor. Dijital pazar araştırma şirketi TrackMaven'in Instagram'da hesabı olan 123 Fortune 500 şirketli ile yaptığı araştırmada dikkat çeken rakamlar bulunuyor.

Fortune 500 şirketlerinin %22.4'ü Instagram'ı aktif olarak kullanıyor. Aktif kullanan şirketler  17 Eylül'e kadar toplamda 19009 fotoğraf ve 243 video paylaşmış. Şirketlerin kullandığı filtrelere kadar yapılan araştırmada şirketlerin yarısına yakını Mayfair filtresini kullanmış, filtre kullanmayanların oranı ise %30.

2.3 milyon takipçi ile Fortune 500 şirketleri arasında en fazla takip edilen şirket Nike olurken, ikinci sırada 1.5 milyon takipçi ile Starbucks yer alıyor. Takipçi sayısınında etkisi ile kullanıcı etkileşiminde 93.714 aksiyon alan Nike'yi 56.747 etkileşimle Starbucks takip ediyor.  fortune500-instagram-hesabiFortune 500 şirketlerinden 123'ünün aktif Instagram hesabı bulunuyor. 2011'de sadece 11 şirketin Instagram hesabı varken, 2012 başından itibaren şirketlerin ilgisi artarak devam etmiş. Grafikte belirtilmese de Fortune 500 şirketlerinden 387'sinin Twitter hesabı bulunuyor. Facebook hesabı olan şirket sayısı ise 348.

icerik-paylasma-gunleriFortune 500 şirketlerinin içerik paylaşma ve etkileşim aldığı günlerin detaylandırıldığı grafikte hafta içi yapılan paylaşımların daha fazla olduğu görülüyor. Özellike haftanın ortasında paylaşılan içerik daha da artıyor buna karşılık şirketlerin haftasonu yaptığı paylaşımlarda takipçilerle daha fazla etkileşim yüzdesine sahip. Saat olarak bakıldığında ise paylaşımların büyük çoğunluğu iş saatleri içerisinde yapılıyor en çok tercih edilen saat ise öğleden sonra 2-3 arası.

Fortune500-instagram-filtre-kullanimiInstagram, fotoğrafların görselliğini artırmak için kullanıcılarına 20 fotoğraf filtresi sunuyor. Instagram'da paylaşım yapan Fortune 500 şirketlerinin %67'sinin tercih ettiği filtrelerden en çok tercih edileni ise Mayfair. İkinci sırada tercih edilen filtre Inkwell olurken, kullanıcılardan en fazla etkileşimi filtresiz paylaşımlar alıyor. Sanırım grafikten çıkarılacak sonuçlardan en önemlisi Instagram kullanıcılarının siyah-beyaz görsel filtreleri olan Inkwell ve Willow'dan çok hoşlanmadığı, bunun yerine renkli paylaşımları beğendikleri.

Sosyal medya kullanıcı sayısının artması, ölçümlenebilmesi ve kullanıcı ile 2 yönlü iletişimin olması şirketlerin ilgisini internet ekosistemine daha da yakınlaştıracaktır. Şirketlerin paylaşımları ile ilgili detaylı bilgi bulunmasına karşılık, paylaşılan görselin içeriğine dair bilginin bulunmadığı rapora ilgilenenler buradan ulaşabirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.