Evden eve taşımada nakliyat şirketlerini toplayan pazaryeri: Enakliyat

Evden eve taşımada nakliyat şirketlerini toplayan pazaryeri: Enakliyat

İnternette artan seçenekler ile hayat kolaylaşıyor. Yemek siparişi, otel rezervasyonun da aralarında bulunduğu kullanıcı ile ticaret yapanı buluşturan pazar yerleri ile kullanıcılar geniş seçenek aralığından en uygun hizmeti seçiyorlar, satıcılar  ve hizmet sağlayıcılar ise yeni müşterilere ulaşabiliyor.

Pazar yerleri özellikle yemek ve turizmde sıklıkla kullanılırken birkaç örneği bulunsa da TÜİK verilerinde ülkemizin %40'ına yakını kiracı olduğunu düşündüğümüzde, kullanıcı ile nakliyat firmasını buluşturacak pazar yerlerinin yer almasının geciktiğini söylemek mümkün. Bu pazar yerlerinden birisi de Enakliyat. Evden eve taşınmak isteyen kişiler ile nakliyat şirketlerini buluşturan platform kullanıcıların kendi ihalelerini oluşturarak hizmet için fiyat toplamasını sağlıyor.

İskender Yılmaz ve Muhammed Yusuf Yılmaz tarafından kurulan Enakliyat, 10 binden fazla üyesi ve onaylı 331 evden eve nakliyat firması ile hizmet veriyor. Kullanıcıların ücretsiz üye olarak faydalanabilidiği girişimin gelir kaynağı ise nakliyat şirketlerinden alınan komisyon.

enakliyat-ekran-goruntusu

2012 Ocak ayında yayına başlayan Enakliyat girişiminde kullanıcılar taşınacak eşyal tipini, tarih aralığını seçerek dairenin kaçıncı katta olduğu ve asansör durumu ile ile ilgili detaylı adres bilgisi girerek ihaleyi açıyorlar. Nakliyat şirketlerinden gelen teklifler sonrasında kullanıcı daha önceki müşterilerin yorumlarını da göz önünde bulundurarak uygun bulduğu şirket üzerinden nakliyat işlemini gerçekleştiriyor.

Kullanıcının taşıma ihalesi formunu doldurması ile başlayan süreç nakliyat firmaları tarafındanda basit bir akış içerisinde ilerliyor. Kullanıcının açtığı ihaleye ilgili konuma uygun teklif verebilecek firmalar Enakliyat tarafından bilgilendiriliyor. Nakliyat firmasının verdiği teklif müşteri tarafından onaylanırsa firma müşteri bilgilerini ulaşabiliyor. Süreç boyunca Enakliyat taşınma sözleşmesi, eşya listesi, taşınma planının da aralarında bulunduğu ilgili evrakları hazırlayarak platform hizmetini sürdüyor.

Girişim 1 yılda 1500'den fazla müşteriye hizmet ettiğini belirtiyor. Kullanıcılar ücretsiz üyelik ile tüm hizmetlerden faydalanırken nakliyet şirketleri yeni müşteri bulmalarına karşılık nakliyat bedelinden komisyon ödüyor. Yeterli talebi yaratana kadar yeni girişimler için performansa dayalı gelir modeli sürdürülebilirlik için önemli. Enakliyat'ın gelir modeli şehiriçi nakliyattan %5 şehirlerarası nakliyattan %10 olarak belirlenmiş.

Geçtiğimiz günlerde Hasan Aslanoba'nın girişimi nakliyat platformu Webnak yoğun ilgi çekmişti. Enakliyat'ın da aralarında bulunduğu belirli bir alana odaklı platformlar ile birlikte yeni bir pazarın oluşacağını söylemek mümkün. Özellikle bu alanda bilinen en iyi örneklerinden ABD'de Kleiner Perkins Caufield & Byers'ın da yatırımcıları arasında bulunduğu toplamda 41.3 milyon dolar yatırım almış uShip'i baz aldığımızda proje güçlü bir pazar potansiyelini gözler önüne seriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.