Webrazzi Startup 13'de sunum yapan girişimlerden Prisync, ilk müşterilerine kapılarını açtı

Webrazzi Startup 13'de sunum yapan girişimlerden Prisync, ilk müşterilerine kapılarını açtı

Webrazzi Startup'13'ün en heyecanlı bölümü demorazzide 6 girişimin yaptığı sunumlardı. Bu girişimlerden biri olan firmalar için otomatik fiyat takip yazılımı Prisync ilk müşterilerine kapılarını açtı. E-ticaret sitelerindeki ürün fiyat ve stok bilgilerini takip eden Prisync, sadece e-ticaret siteleri için değil aynı zamanda perakende satış yapan mağazalar için de önemli bir hizmet sunuyor.

KOSGEB-Tübitak tarafından desteklenen Prisync; Ahmet Sülek, Burç TanırSelçuk Gerger tarafından kurulmuş. Hizmet olarak sunulan yazılım (SaaS) tipinde bir girişim olan Prisync, yurdışında toplamda 4.25 milyon dolar yatırım alan Upstreamcommerce ve 500 Startups tarafından tohum fonlaması ile kurulan Wisepricer'ın ülkemizde ki ilk örneği.

Hızlı teslimat veya benzeri katma değerleri e-ticaret şirketleri hala yakalayamadığı için internette fiyat odaklı satış devam ediyor. Prisync'in ana odağında ise düşük fiyat ile müşteriye ulaşmaya çalışan e-ticaret şirketleri bulunuyor. Buna ek olarak perakende şirketleri tarafından da markalı ürünlerin fiyat takibi için kullanılabilecek Prisync e-ticaret dışı pazarın dahil olmasıyla yüksek pazar potansiyeli taşıyor.

prisync ekran görüntüsü

Prisync’e üye olan kullanıcı istediği ürünü yazdıktan sonra hangi e-ticaret sitelerinde olduğunu bulup ilgili sitenin internet adresini ekleyerek fiyat takibini başlatıyor. Prisync, ilgili e-ticaret sitesinden alınan bilgiler ile stok durumu, fiyat değişikliğini panelde sunuyor. Burada en dikkat çeken noktalardan biri de ilgili üründe diğer e-ticaret sitelerine göre pahalılık pozisyonu da gösterilmesi.

Test versiyonunda 10 ürün için sadece 5 ayrı web sitesinde fiyatları görmek için 400'e yakın işlem yapmak gerekiyor bu da daha yüksek ürün adetlerinde  zaman kaybı sorununu da beraberinde getiriyor. Bu konuda Burç, Prisync'i test kullanımında beğenen müşterilerin ilgili ürünleri paylaşmaları ile müşteriye zaman kaybettirmeden kendilerinin ürün entegrasyonunu sağladığını belirtiyor. Prisync, yakın zamanda ise tamamen müşterinin ürün ve modelini yazması ile ilgili e-ticaret sitelerinin otomatik çıkması üzerine çalışmalar yapıyor böylece her iki taraf için zaman kaybı minimuma inmiş olacak.

İlk müşterisine ulaşan yazılımın ücreti 100 ürün karşılaştırması için aylık 199 €'dan başlıyor. 5000 ürün karşılaştırmasında 799 €'ya ulaşıyor. İlk bakışta fiyat yüksek görünsede  ürün başına aylık 0.15 € ile 0.19 € rakip analizi ve dolaylı olarak satış artırma potansiyeli gibi sebeplerle makul karşılanabilir.

30 - 31 Ekim'de Dublin'de düzenlenecek Web Summit'de Türkiye'den katılacak 8 girişimden birisi olan Prisync'in önü taşıdığı pazar potansyeli ile çok açık. Yakın zamanda güzel haberlerini duyacağımızı ümit ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.