Altı milyon üyeye ulaşan online sinema platformu MUBI, iPad uygulamasını yayınladı

Altı milyon üyeye ulaşan online sinema platformu MUBI, iPad uygulamasını yayınladı

Daha önce Webrazzi'de sizlere tanıttığımız MUBI'yi hatırlıyorsunuzdur. Küresel olarak 6 milyonun üzerinde üyesi bulunan MUBI, yaklaşık 1 sene önce Türkiye'den 100 bin üyesi olduğunu açıklamıştı. Online sinema platformu bugün ise iPad uygulamasını duyurdu.

2007 yılında Efe Çakarel tarafından San Francisco/ABD'de kurulan MUBI için klasikten güncel başyapıtlara kadar uzanan geniş bir yelpazeden film seçerek, üyelerine diledikleri yerde ve zamanda izleyebilecekleri 30 tane film sunan bir online sinema platformu diyebiliriz.

Ağırlıklı olarak kült ve nostaljik başyapıtlara, festival filmlerine ve bağımsız filmlere yer veren MUBI, tüm dünyadan sinemaseverlerin oldukça ilgi gösterdiği bir platform.

mubi-ipad-ekran-goruntusu-1

MUBI'yi rakiplerinden ayıran en önemli özellik her filmi kullanıcılarına sunmaması. Yukarıda da belirttiğimiz gibi niş bir çizgisi olan MUBI, ayrıca kullanıcılarının sinema üzerine sosyalleştiği MUBI Social isimli bir ağa da sahip. Bu ağda kullanıcılar beğendikleri filmlere oy verebiliyor, yorum yapabiliyor, birbirlerini takip edebiliyor ve yazı yazabiliyor.

iPad uygulamasında offline izleme özelliği öne çıkıyor

MUBI'nın bugün duyurusu yapılan iPad uygulamasında ise kullanıcılar izleyebileceklere 30 filme ve filmlerin detaylarına ulaşabiliyor. MUBI'nin iPad uygulamasının en çok öne çıkan özelliklerinden biriyse offline izleme. Yani kullanıcılar online durumda olduklarında indirdikleri bir filmi offline olduklarında da izleyebiliyorlar. Bu arada MUBI uygulaması ile filmleri AppleTV vasıtasıyla televizyonunuzdan da izleyebiliyorsunuz. Uygulama içerisinde yukarıda bahsettiğimiz MUBI Social'a ulaşmak ise henüz mümkün değil.

mubi-ipad-ekran-goruntusu-2

7 günlük ücretsiz üyelik fırsatı

MUBI'ye dilerseniz Facebook hesabınızla, dilerseniz de kendi üyelik formu üzerinden üye olabiliyorsunuz. Platforma iPad üzerinden üye olduğunuzda kredi kartı bilgisi olmadan 7 günlük ücretsiz üyeliğiniz başlıyor. MUBI'de üyelik bedeli ise Türkiye için aylık 5.99 TL.

Şahsen ben de bir MUBI kullanıcısı olarak platformun iPad uygulamasını iple çektiğimi söyleyebilirim. MUBI kuşkusuz attığı bu adımla daha ulaşılabilir oldu. Hali hazırda Sony BRAVIA televizyonlardan da erişilebilen MUBI'yi zaman içinde çok daha farklı cihazlarda görebiliriz.

MUBI'nin iPad uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.