Samsung, IFA fuarı öncesi Galaxy Note 3, Galaxy Note 10.1 ve akıllı saati Galaxy Gear'ı tanıttı

Almanya’nın Berlin şehri 6 Eylül’de başlayacak tüketici elektroniği fuarı IFA Berlin için şimdiden ısınmaya başladı. Samsung, bugün yaptığı Unpacked 2013 adlı etkinlikte bir süredir konuşulan akıllı saati Galaxy Gear, Galaxy Note 3 ve Galaxy Note 10.1'i tanıttı.
Samsung, IFA fuarı öncesi Galaxy Note 3, Galaxy Note 10.1 ve akıllı saati Galaxy Gear'ı tanıttı

samsung-unpackedAlmanya’nın Berlin şehri 6 Eylül’de başlayacak tüketici elektroniği fuarı IFA Berlin için şimdiden ısınmaya başladı. Samsung, bugün yaptığı Unpacked 2013 adlı etkinlikte bir süredir konuşulan akıllı saati Galaxy Gear, Galaxy Note 3 ve Galaxy Note 10.1'i tanıttı.

Webrazzi olarak biz de Berlin’de yeni cihazları tanıma fırsatı bulduk. Sözü fazla uzatmadan hemen çok merak edilecek Samsung'un akıllı saati Galaxy Gear’ın özelliklerine geçelim. Android tabanlı Samsung Galaxy Gear, 320px X 320px çözünürlükte 1.63 Super Amoled boyutundaki ekrana sahip. Cihazın tek çekirdekli işlemci gücü 800Mhz. Bluetooth 4.0, 4GB hafıza, 25 saat pil (315mAh) ömrü, 1.9 MP kamera, 512MB RAM, biri gürültüyü azaltan 2 mikrofon, kronometre ve adımsayar Galaxy Gear’ın temel özelliklerinden. Paslanmaz çelik kasasına uyum sağlayan 6 farklı kordon rengi tasarlanan Galaxy Gear, kamerasıyla 720p video çekebiliyor. Galaxy Gear’da gördüğünüz bir bildirime telefonunuzda (şu an için örnek verilen Galaxy Note 3) görmek istediğinizde telefonunuzu elinize almanız yeterli.

galaxy-gear

Galaxy Gear ile aramaları yanıtlayabildiğiniz gibi arama da yapabiliyorsunuz. S Voice teknolojisi ses talimatlarıyla arama yapmanızı sağlıyor. Galaxy Gear standart bir kol saatinize göre biraz büyük ve ağır gelebilir ama zamanla bir alışkanlık oluşturacağı nı tahmin etmek zor değil. Samsung Galaxy Gear, 25 Eylül 2013’de tanıtılan diğer ürünlerle beraber 149 ülkede satışa sunulacak.

Samsung Galaxy Note 3

Gecenin 2. ürünü ise Galaxy Note 3 oldu. Samsung’un akıllı telefon-tablet karışımı Galaxy Note serisinin son temsilcisi olan ürün klasik olarak Galaxy Note 2’den daha ince, daha güçlü ve daha hafif (168 gr). Full HD Super Amoled 5.7 inç ekrana ve 3GB RAM’e gücünde bir işlemciye sahip Galaxy Note 3’ün S Pen adlı kalemi de daha ileri bir teknolojiye sahip. Air Command adlı özellik tek dokunuşla birkaç farklı işlem arasında hızlıca harekete geçmenizi sağlıyor.

galaxy-note3

Kısacası yeni S Pen ile not alma hızınızı ve veriminizi artırmanız mümkün. Benim gibi kalem kullanmayı sevenler için iyi bir haber. Samsung CEO’u Galaxy Note 3’ün yeni özellikleri arasındaki Samsung Knax güvenlik özelliğinden de özellikle bahsetti ve Samsung’un mobil güvenlik konusunda da önümüzdeki dönemde söz sahibi olmak istediğini gösterdi. Galaxy Note 3, 9 farklı renkteki deri dokunusuna sahip arka kapağıyla da farklı zevklere hitap edecek. Özel tasarım bir kapak ise ekranın üst kısımda önemli bir bölümünü boşlukta bırakarak hızlı etkinleşim imkanı sunuyor. Yenilenen sürükle bırak yeteneğini, birkaç Galaxy Note 3’ün yanyana getirilmesiyle tek ekran halinde kullanabilmeyi, farklı uygulamaları üstü üste veya yanyana çalıştırabilme özelliğini Galaxy Note 3’ün beğenilmesinde önemli bir payı olacak özellikler arasında sayabilirim. Galaxy Gear ile tam uyumlu çalışması da cabası..

Samsung Galaxy Note 10.1

Gecenin sürpriz ürünü ise Galaxy Note 10.1 2014 modeli oldu. 3G ve Wifi bağlantı seçeneklerine modellerde dört çekirdekli 1.9 Ghz işlemci, LTE özellikli modelde ise çift çekirdekli 2.3Ghz gücünde bir işlemci var. 3GB RAM ise standart ve bu kategoride bir ilk olma özelliğini taşıyor. Android 4.3 temelli cihazın arka kamerası 8Mp, ön kamerası ise 2MP çözünürlüğünde. 1080p çözünürlüğünde video kaydedebiliyor. Çoklu ekran özelliği yeni Galaxy Note 10.1 için de söz konusu ve büyük ekranda daha etkili olduğunu söyleyebiliriz.

galaxy-note-101

Geçtiğimiz aylarda Londra’daki Galaxy S4 serisi akıllı telefonlardan tanıtımından sonra Samsung’un IFA Berlin için de iyi hazırlandığını söyleyebilirim. Özellikle Galaxy Gear kendi segmentinde son kullanıcıya en yakın ürün gibi görünüyor. Akıllı saatler giyilebilir teknolojik ürünler arasında en popüler konumda ve Samsung bu alanda yaptığı erken çıkışla avantaj yakalayabilir. Galaxy Note 3 ise gerçekten Samsung’un Android’i ileri taşıdığının net bir göstergesi. IFA Berlin sonrası 10 Eylül’de Apple’ın nasıl bir çıkış yapacağı ise giderek daha fazla merak edilir bir hal alıyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.