Yemeksepeti Suudi Arabistan ve Lübnan'da hizmet vermeye başladı

Yemeksepeti Suudi Arabistan ve Lübnan'da hizmet vermeye başladı

Eylül 2012'de dünyanın önde gelen fonlarından General Atlantic'ten 44 milyon dolar yatırım alan Türkiye'nin lider online yemek siparişi sitesi Yemeksepeti'nin yurtdışında yeni pazarlara açılacağını öğrendik. Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Katar'da yurt dışı markası olan Foodonclick.com ile hali hazırda operasyonunu sürdüren Yemeksepeti, bugün aldığımız bilgi ile Suudi Arabistan ve Lübnan'ı da yeni pazarları arasına dahil etmiş ve hizmet vermeye başlamış.

Lübnan'da Beyrut, Suudi Arabistan'da ise Cidde ve Riyad şehirlerinde hizmet vermeye başlayan Foodonclick.com yani Yemeksepeti, bu açılımla bölgenin bu alandaki lider servisi olma özelliğini de güçlendirmiş oldu.

foodonclick-yemeksepeti-nevzat-aydin

Yemeksepeti kurucu ortağı ve CEO'su Nevzat Aydın Yemeksepeti iş modelini 5 farklı ülkeye ihraç etmeleri ile ilgili şunları söyledi:

"Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya odaklanmamızdaki en büyük sebep, Yemeksepeti’nin Türkiye’de elde ettiği başarıyı bu bölgelerde de yakalayabileceğini öngörmemiz. Bölgedeki paket servis kültürü Türkiye’dekiyle benzer. Buradaki kullanıcıyı ve ihtiyaçlarını iyi anladığımızı düşünüyoruz. General Atlantic ile gerçekleştirdiğimiz stratejik ortaklık ile birlikte hızlanan yurt dışı açılım sürecimizde bölgedeki pazarlara yönelik önemli adımlar attık. Orta Doğu bölgesinde girişimcilik ve internet sektörü denince akla gelen ilk isimlerden olan Fadi Ghandour'un Yemeksepeti Yönetim Kurulu'na katılması da bunun göstergesiydi. Önümüzdeki dönemde de gerek bu bölgede gerekse farklı coğrafyalarda Foodonclick.com markamızı büyütmek için adımlar atmaya devam edeceğiz"

Hazır yeri gelmişken Yemeksepeti.com ile ilgili güncel bilgileri de bu haberle birlikte sizlere aktarmış olalım. Aldığımız bilgilere göre  2001 yılında kurulan Yemeksepeti şu anda 47 şehir ve Kıbrıs'ta hizmet veriyor. Toplam 8000'e yakın üye restoran ve 2 milyondan fazla kayıtlı üyeleri var. Günde ortalama 60.000 sipariş alan Yemeksepeti, yine günlük olarak yaklaşık 165.000 kişiye hizmet veriyor. Yurtdışı markası olan Foodonclick.com ise yazının başında da belirttiğim gibi şu anda Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Suudi Arabistan ve Lübnan'da hizmet veriyor. Foodonclick.com'un toplam 850 üye restoranı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.