Bilişim Sektörü'nde iş arayanların en çok hakim oldukları programlama dilleri [Webrazzi PRO]

Profesyoneller için Bilgi Merkezi olan Webrazzi PRO'da bu haftanın en çok öne çıkan grafiği, en yeni veri ortaklarımızdan biri olan Kariyer.net'e ait.
Bilişim Sektörü'nde iş arayanların en çok hakim oldukları programlama dilleri [Webrazzi PRO]

thumb-bilisim_sektorunde_is_arayanlarin_en_cok_bildikleri_programlama_dilleri.jpg

Profesyoneller için Bilgi Merkezi olan Webrazzi PRO'da bu haftanın en çok öne çıkan grafiği, en yeni veri ortaklarımızdan biri olan Kariyer.net'e ait.

Aşağıda sizlerle paylaştığımız grafikte, Kariyer.net'te Bilişim Sektörü için iş arayan adayların en çok hakim oldukları programlama dilleri listesine ulaşabilirsiniz.

Listeye göre SQL yüzde 15.10 ile birinci sırada. Kariyer.net'te SQL bildiğini söyleyen aday sayısı tam 70 bin. İkinci sırada yüzde 9.8 ile Java, üçüncü sırada yüzde 9 ile HTML var. C# dördüncü, C++ beşinci, ASP ise altıncı durumda. Türkiye'de sıkça kullanılan PHP ise yüzde 5.4 ile sekizinci durumda.

Tabii bu listenin Kariyer.net veri tabanına ait olduğunu, dolayısıyla genelde daha kurumsal şirketlerin ve o şirketlerde çalışmak isteyenlerin bu listeyi oluşturduğunu söyleyebiliriz. PHP'nin bu denli aşağılarda yer alması da bu konuyla alakalı olabilir. Listenin tamamıma hemen aşağıda ulaşabilirsiniz.

bilisim_sektorunde_is_arayanlarin_en_cok_bildikleri_programlama_dilleri

Bilişim Sektörü'nde iş arayanların en çok bildikleri programlama dilleri

Kariyer.net'e ait çok sayıda farklı istatistiği Webrazzi PRO'da bulabilirsiniz.

Üye girişi yapmadan da Webrazzi PRO'da arama yapabilirsiniz

Webrazzi PRO ücretli bir platform. Ancak üye olmadan da Webrazzi PRO’da arama yapabilirsiniz. Bunun için sitenin sağ üstüne bulunan arama kutusunu kullanmanız yeterli. Örnek bir “cep telefonu” araması ise şurada.

Webrazzi PRO‘da şu an 3 farklı hesap bulunuyor. Bu hesapları birbirinden ayıran tek unsur kullanıcı sayıları. Bireysel hesabı 1 kişi, Startup Paketini 5 kişi, Kurumsal Paketi ise 10 kişi kullanabiliyor. Fiyatlar ve diğer detaylar için şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

(Listede yer alan XML, HTML, Ajax ve Linux gibi kavramlar teknik olarak aslında bir programlama dili değiller. Dolayısıyla liste için "programcılıkta kullanılan teknolojiler" gibi bir ifade daha doğru durabilir ancak ülkemizde genel kanı olarak "programlama dili" ifadesini kullanmayı bilerek tercih ettik)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.