Koding, kapılarını tüm dünyaya açtı!

Webrazzi'de birçok kez haber yaptığımız Koding, bugün itibarıyla önemli bir yeniliğe imza attı.

2 yıldan uzun bir süredir kapalı beta olarak hayatına sürdüren bulut tabanlı yazılım geliştirme platformu Koding, bugün itibarıyla kapalı beta'dan çıktı ve herkesin istediği zaman üye olabileceği bir hale geldi.

Siz de GitHub profiliniz ya da e-posta adresinizle Koding'e üye olmak istiyorsanız şu bağlantıyı kullanabilirsiniz. Ayrıca Koding'i 2 dakikada tanıtan bir videoya buradan ulaşabilirsiniz. Platformu detaylıca anlatan bir doküman ise şurada.

Üyelik adımına GitHub'ı da dahil eden Koding'in, tamamen açılmasının ardından kısa süre içinde üye sayısında büyük bir artış yaşayacağını tahmin ediyoruz. Koding'i hem bağımsız geliştiricilere, hem şirketlere hem de üniversiteler başta olmak üzere çeşitli eğitim kurumlarına hitap ediyor.

Hemen aşağıda ise platformun içinden alınmış 3 adet ekran görüntüsüne ulaşabilirsiniz.

Devrim Yaşar: 1 milyon üye için hazırız

Konuyla ilgili Koding CEO'su ve kurucu ortağı Devrim Yaşar'la konuştuğumuzda kendisi, "2 yılı aşkın süredir kapalı beta olarak testlerini yaptığımız Koding'te; 300 bin davetiye isteğine biner biner cevap vererek 100 bin üyeye ulaştık. Ve artık herkesi içeri almanın zamanı geldi!" sözleriyle duygularını paylaştı.

Yaşar söyle devam etti: "Yeni açtığımız Türkiye ofisimizinde 10 kişinin üzerine çıkmasıyla beraber artık hem Koding'teki kullanıcı sayımızı 1 milyona çıkartmak hem de geliştiri sayımızı arttırmak için hazırız. Şu anda Koding kullanıcıları arasında en büyük kitlelerden bir tanesi de Türkiye'deki kullanıcılarımız. Umuyoruz ki bu sayı çok daha artacak ve bizde içinden çıktığımız ülkeye daha yararlı olabileceğiz."

koding-sf-ofisi Devrim Yaşar'ın objektifinden Koding'in SF ofisi

Koding yeni takım arkadaşları arıyor

Koding ekibi yeni açılan Türkiye ofisiyle beraber 20 kişinin üzerine çıkmış. Biri Maslak/İstanbul diğeri de San Francisco'da olmak üzere 2 ofisi bulunan şirket, hala kendine güvenen yazılımcıları kadrosuna dahil etmek için bekliyor.

Siz de Koding gibi yazılım dünyasını değiştirmeyi kendine vizyon edinmiş, Silikon Vadisi merkezli bir şirkette çalışmak istiyorsanız GitHub profilinizle beraber muduriyet (at) koding (nokta) com'a başvuruda bulunabilirsiniz. Koding'in yalnızca yazılımcı değil, aynı zamanda yazılım kültürü ve hatta geçmişi olan arayüz tasarımcıları da beklediğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.