2012'de mobil reklam yatırımları yüzde 82'lik bir artışla 6.9 milyar Euro'ya ulaştı

2012'de mobil reklam yatırımları yüzde 82'lik bir artışla 6.9 milyar Euro'ya ulaştı

IAB Avrupa'nın bugün yayınladığı rapora göre 2012 yılında mobil reklam yatırımları yüzde 82'lik bir artışla 6.9 milyar Euro'ya ulaştı.

IAB Avrupa, IAB ABD ve IHS tarafından oluşturulan rapora göre mobil reklam yatırımları küresel bazda büyümeyi sürdürüyor. 2011'de 2.8 milyar Euro olan mobil reklam yatırımları geçtiğimiz yıl içinde 6.9 milyar Euro'ya ulaşarak yüzde 82'lik bir artışa sahne oldu. Öne çıkan bölgeler ise Kuzey Amerika ve Batı Avrupa.

kuresel-mobil-reklam-yatirimlari-2012 Raporun detaylarına bakacak olursak; büyüme oranları küresel bazda arama (search) formatında yüzde 88.8, gösterim bazlı reklam yatırımlarında (display) yüzde 87.3 ve mesajlaşmada yüzde 40.2'lik bir artış gösterdi.

kuresel-mobil-reklam-yatirimlari-segmentasyonu-2012

Gelelim mobil reklamın bölgelere göre dağılımına. Asya-Pasifik bölgesi yüzde 40.2'lik bir oranla birinci sırada. Asya-Pasifik'in ardından yüzde 39.8 ile Kuzey Amerika, yüzde 16.9 ile Batı Avrupa yer alıyor. Orta Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ile Latin Amerika'nın toplam payı ise yüzde 3 civarında. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bölge bazında en büyük artışı ise yüzde 111 ile Kuzey Amerika ve yüzde 91 ile Batı Avrupa gerçekleştirdi.

mobi-reklam-yatirimlari-bolgeye-gore-dagilimi-2012

IAB Avrupa CEO’su Kimon Zorbas, mobil reklam gelirlerindeki artışı ortaya koyan raporla ilgili olarak yaptığı açıklamada bu çalışmanın şirketlere yatırım kararları verme açısından yararı olduğunu belirtti. Ayrıca bu raporla, muazzam artışlar yaşanan pazarın fırsatlarına ulaşma konusunda reklamverenlere yol gösterildiğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.