Plastik kapaklı ucuz iPhone iddiaları, sızan fotoğraflarla güçleniyor

Plastik kapaklı ucuz iPhone iddiaları, sızan fotoğraflarla güçleniyor

Apple için durağan bir dönemin sonu gelmek üzere. Şirketin tek model iPhone'dan vazgeçerek yeni bir fiyat segmentine giriş yapacağı uzun süredir konuşuluyordu ve bu konuda oldukça önemli bir delil ortaya çıktı.

Ucuz iPhone olarak andığımız plastik kapaklı yeni iPhone modeli, Apple'ın imalatçı iş ortağı Pegatron hakkında yayınlanan bir raporda (pdf) kendini gösterdi.

İşçilerin çalışma şartlarının değerlendirildiği ve Apple'ın standartlarının da ihlal edildiğini gösteren raporda ucuz iPhone üretimine değiniliyor.

Orta-alt segment akıllı telefon pazarında yer alması beklenen ucuz iPhone'un bir kaç satırda bahsi geçiyor ve imalat/montaj süreçlerden bahsediliyor. Bu rapor en gerçekçi kanıt olarak kabul edilebilir ama hali hazırda bahsedilecek çeşitli ucuz iPhone görüntüleri de var.

Adı iPhone 5C olabilir

Bildiğiniz gibi Apple yeni ürünlerinin resmi tanıtım öncesinde basına sızmamasını oldukça önemsiyor ama son yıllarda bu direnç biraz kırıldı ve kısa süre önce plastik iPhone'a ait olduğu iddia edilen kutu tasarımları da sızdırıldı.

Genel olarak sızan fotoğraflarda iPhone 5 tipindeki plastik kapak tasarımı görülüyordu. Bu fotoğrafta ise beyaz iPhone kutuları ve  iPhone 5C ismi dikkat çekiyor. İsimdeki C karakterinin, renkli kapaklara dair 'color-ed' kelimesini temsil ettiği düşünülüyor.

iPhone-5C yeni ucuz iphone

Özetlemek gerekirse artık Apple'ın ucuz iPhone üretip üretmeyeceği tartışmaları geride kaldı ve bu telefonun veya telefonların nasıl olacağı belirlenmeye çalışılıyor. Eldeki veriler de bu konuda epey fikir veriyor. Eylül ayında bu sızıntıların ne kadar doğru olduğunu hep beraber göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.