LinkedIn’in yeni gelir modeli: Sponsorlu güncellemeler

LinkedIn’in yeni gelir modeli: Sponsorlu güncellemeler

Son zamanlarda LinkedIn’in yatırımları büyük oranda içeriğe odaklanmaya başlamıştı. Pulse’ı satın almak için 90 milyon dolar harcamasının ardında da yine içerik gücünü artırma hedefi yatıyordu. Tüm bu yatırımların geri dönüşünü ne şekilde yapmayı düşündüğüne dair planları da ortaya çıktı. LinkedIn yayınladığı resmi bir blog yazısı ile sponsorlu güncellemeleri duyurdu.

Birkaç aydır devam eden çalışmaların ürünü olan sponsorlu güncellemeler masaüstü ve mobil cihazlardan LinkedIn’e erişen kullanıcıların haber akışı içerisinde yer alacak olan yeni reklam yapısı.

LinkedIn bu hamle ile birlikte iş modelini de insan kaynakları tarafından yayıncılığa doğru bir adım daha kaydırmış oluyor. Fakat LinkedIn’in asıl işini terk etmek gibi bir niyeti yok. Asıl amaç gelir kalemlerini, birbirini destekleyecek modeller yardımı ile çeşitlendirebilmek…

LinkedIn'in makale, video, sunum ve araştırmaların yer alacağı Sponsorlu Güncelleme'lerine bir örnek...
LinkedIn'in makale, video, sunum ve araştırmaların yer alacağı Sponsorlu Güncelleme'lerine bir örnek...

Geçtiğimiz yıl gelirlerinin yüzde 27’si reklamlardan elde eden LinkedIn önümüzdeki dönemde bu oranı artıracağa benziyor. Fakat reklam gelirlerinin yakın zamanda birincil gelir kaynağı olması pek muhtemel görünmüyor. Görünüşe göre LinkedIn’in asıl hedefi bir yandan güncel gelişmeleri takip edebildiğiniz, diğer taraftan ise size uygun iş seçeneklerini değerlendirebileceğiniz, çok işlevli bir sosyal ağ sitesi olmak.

LinkedIn sponsorlu güncellemeleri kullanıcıların ilgi alanları ile alakalı düzeyde tutmayı hedeflediğini söylüyor. Yani kullanıcılara sadece ilgilenecekleri ve hedeflenmiş güncellemeler gösterilecek. Organik ve sponsorlu güncellemeleri haber akışı içerisinde kullanıcıyı rahatsız etmeyecek bir oranda tutmayı hedeflediğini belirten LinkedIn, zaman içerisinde bu amaç doğrultusunda algoritmanın da geliştirilmeye devam edeceğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.