Christian Hernandez Facebook'tan ayrılarak White Star Capital'e katılıyor

Christian Hernandez Facebook'tan ayrılarak White Star Capital'e katılıyor

Christian HernandezDaha önce 2 kez Webrazzi Summit'te ağırladığımız Facebook'un Avrupa'daki üst düzey yöneticilerinden Christian Hernandez Gallardo, Facebook'tan ayrılarak White Star Capital'e geçiş yaptı.

Facebook'tan ve Twitter'dan konuya ilişkin paylaşım yapan Hernandez, Facebook'ta Uluslararası İş Geliştirme Başkanı olarak görev yapıyordu. Daha önce Microsoft ve Google'da çalışan Hernandez, Facebook'taki 1350 günlük kariyerini yatırımcılığa soyunarak sonlandırmış oldu.

White Star Capital kimdir?

Eric Martineau-Fortin tarafından kurulan, Kuzey Amerika ve Avrupa'da yatırımlar yapan White Star Capital'in yatırım portfolyosunda 7 ülkeden 20 şirket bulunuyor.

Betaworks ve LaunchRock'ın da yatırımcısı olan White Star Capital, Hernandez ile birlikte ekibini ve portfolyosunu da genişletiyor. Ekibe 2 yeni kişi ve 3 yeni şirket ekleniyor.

Hernandez'in kariyerindeki 3 önemli yatırım

Hernandez'in iş geliştirme vb. görevlerinin yanında Reuters tarafından satın alınan Apsmart, Yahoo'nun satın aldığı Summly ve mobil video uygulaması Vyclone için yaptığı küçük yatırımlar da bulunuyor. Yani yeni görevi aslında kendine hiç de uzak değil.

70 milyon dolarlık yeni bir fon toplayan White Star Capital'in 50 yıllık yatırımcılık deneyiminde 2 halka arz işlemi de yer alıyor ve şirketin güncel durumu aşağıdaki infografikte özetleniyor. Şirketin yatırım potasında mobil ve sosyal oyunlar, dikey ve abonelik temelli e-ticaret girişimleri bulunuyor.

white star capital

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.