NASDAQ, Borsa İstanbul'a ortak oluyor

Dünyada Amerika dahil olmak üzere 24 borsa yöneten NASDAQ, Borsa İstanbul'a da stratejik ortak oldu. Hürriyet.com.tr'nin haberine göre NASDAQ ile Borsa İstanbul arasında bugün imzalanacak olan protokol sonrasında Eylül ayında imzalanacak nihai anlaşmalarla ortaklık gerçekleşmiş olacak.

Amerika'daki birçok internet şirketinin halka açıldığı NASDAQ hepimizin yakından tanıdığı Amazon, AOL, eBay, Facebook, Google, Groupon, Yahoo! gibi şirketlerin borsa işlemlerine de ev sahipliği yapıyor. Eğer ilgi alanınıza giriyorsa ve NASDAQ internet index'indeki şirketleri incelemek isterseniz bu linki kullanabilirsiniz.

Borsalar arası bu tür ortaklıklar hakim olduğum bir konu olmadığı için çok fazla ahkam kesemeyeceğim ama temel olarak yönettiği borsalar dışında 50 ülkede 70 borsaya teknoloji desteği veren NASDAQ'ın Borsa İstanbul'a da bu yönde stratejik ve teknolojik katkıları olacağını tahmin ediyorum.

Diğer taraftan dikkat ettiyseniz logolarının renklerini göz önüne alınca birbirleri için yaratılmış iki marka görüyoruz, başka ortak zaten yakışmazdı öyle değil mi? :)

Güncelleme: NASDAQ'ın konuyla ilgili açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz. Açıklamada ilgimizi çeken nokta, ortaklık sürecinde Borsa İstanbul tarafını Londra merkezli ve yöneticiliğini Osman Mardin'in yürüttüğü yatırım danışmanlığı şirketi Sardis Capital temsil etmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.