Samsung Londra'da yeni Galaxy S4 serisi cihazlarını tanıttı

Samsung Londra'da yeni Galaxy S4 serisi cihazlarını tanıttı

Güney Koreli Samsung, dün akşam Londra'da yaptığı "Samsung Premiere 2013" başlıklı tanıtım toplantısında küresel bir elektronik devi olmanın avantajını akıllı mobil cihaz pazarında başarıyla kullandığını bir kez daha kanıtladı. Adı duyulan ve duyulmayan 9 yeni cihazını resmi olarak tanıtan Samsung, melez cihazlarıyla  dikkat çekti.

Fotoğraf makinesi ile akıllı telefon tek cihazda

Samsung'un küresel pazardan sorumlu pazarlama satış birimi başkanı DJ Lee, açılış konuşmasına Samsung kullanıcılarına, partner şirketlere ve katılımcılara teşekkür ederek başladı. Ardından Galaxy S4 ailesinin yeni üyeleri Galaxy S4 Zoom, Galaxy S4 Mini, Galaxy S4 Active'i, Windows 8 tabanlı serisinin yeni üyeleri ATIV Q (hem Windows 8 hem de Android kullanıyor), ATIV Tab 3, ATIV Book 9 Plus, ATIV Book 9 Lite ve ATIV One 5'i tanıttı.

DSLR fotoğraf makinesine de Android damgası

Samsung'un değiştirilebilir objektifli dijital kamera serisinin yeni Androidli üyesi Samsung Galaxy NX'i basın mensuplarına ve tüm dünyaya tanıtılan son cihaz oldu. Bu yazıda size yeni Samsung Galaxy S4 serisinden ve Galaxy NX'ten bahsedelim ve ATIV serisi ürünleri hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı bir başka yazıyı birazdan sizlerle paylaşacağız.

Galaxy S4 Zoom: 10x optik yakınlaştırma sunan ilk akıllı telefon

Dünyanın ilk 10X yakınlaştırma özelliğine sahip ilk akıllı telefon olarak öne çıkan Galaxy S4 Zoom kompakt fotoğraf makinelerine kafa tutacak bir akıllı telefon. 1.9 GHz çift çekirdekli işlemci, 8 MP LED flaşlı arka ve 2 MP ön kameraya sahip olan Galaxy S4 Active'ın tasarımı gerçekten sığ sularda koruyucu bir etkiye sahip.

Android (Jelly Bean 4.2) temelli Galaxy S4 Zoom'un öne çıkan özellikleri arasında 4.3 inç qHD sAMOLED (960x540) dokunmatik ekran,  1.5GHz çift çekirdekli işlemci, 1,5 gb Ram, 1.9 MP ön kamera, 16 megapiksel CMOS sensor (24-240mm, F3.1-F6.3), NFC, tam HD  (1920x1080) kayıt ve oynatma sayılabilir.

Galaxy S4 Zoom, Galaxy S4 serisinin S Voice, S Translator gibi özelliklerinin yanısıra cihazın kamera tarafına özel yeni özelliklere de sahip dve bu özellikler gerçekten Android'in sıradan fotoğraf makinelerini nasıl değiştirebileceğini gösteriyor.

Galaxy S4 Zoom'un akıllı telefon olarak kullanılması boyut (125.5 x 63.5 x 15.4 mm) ve ağırlık (208g) açısından pek kolay değil ama  geleceğe atılmış bir adım olarak kesinlikle kilometre taşlarından biri.

Galaxy S4 Mini: Galaxy S4'ü büyük bulanlara

Galaxy S4'ü beğenen ama daha taşınabilir bir akıllı telefon sahibi olmak isteyenler Galaxy S4 Mini ile tanışmalı. Galaxy S3 Mini'nin izinden giden 107 gram ağırlığındaki yeni cihaz 4.3 inç qHD (16:9) Super AMOLED ekrana, 1.9 MP ön kameraya, 1.7 GHz çift çekirdekli işlemciye, 4G (LTE) ve NFC gibi özelliklerine de sahip.

Galaxy S 3 Mini modeli gibi Galaxy S4 Mini'nin de pazarın ilgi çekici telefonlarından biri olacağına inanıyorum.

Galaxy S4 Active: Akvaryumda yüzen Galaxy S4

5.0 inç boyutunda Full HD TFT LCD dokunmatik ekrana sahip olan bu Galaxy S4 modeli, darbelere ve suya dayanıklı yapısıyla spor severleri ve doğa tutkunlarını hedefliyor. 1.9 GHz çift çekirdekli işlemci, 8 MP LED flaşlı arka ve 2 MP ön kameraya sahip olan Galaxy S4 Active'ın tasarımı gerçekten sığ sularda koruyucu bir etkiye sahip.

Telefonu sudan alıp ekranını silerek yine aynı şekilde kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Eldivenli dokunuşlar için de özelleştirilen Galaxy S4 Active bu haliyle rakiplerine karşı ciddi bir seçenek olma özelliği taşıyor.

Samsung Galaxy NX: DSLR makineye Android

Samsung'un objektifi değiştirilebilir dijital fotoğraf makineleri arasına giren Galaxy NX, Android işletim sistemiyle diğerlerinden ayrılıyor. 20.3 efektif MP çözünürlüğünde APS-C CMOS özellikli kameranın 4.8inch boyutundaki ekrana sahip olması da çekilen fotoğrafların kolayca görülmesini sağlıyor.

3G/4G ve kablosuz ağ bağlantı özellliklerine de sahip olan Galaxy NX, DRIMe IV görüntüSinyal işlemcisi ve hibrit odaklama sistemiyle 1/6000 saniye pozlandırma hızına ve saniyede 8,6 kare (fps) fotoğraf kayıt hızıyla dikkat çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.