Samsung'dan hem Windows 8'li hem Androidli melez tablet ve yeni Windows 8 ailesi

Samsung'dan hem Windows 8'li hem Androidli melez tablet ve yeni Windows 8 ailesi

Dünkü Samsung Premiere 2013 etkinliğinin ikinci kısmında Microsoft için de önemli olan Windows 8'li yeni bilgisayar ve tabletler gün yüzüne çıktı.

Hemen melez tablet ATIV Q'nun özelliklerinden ve yeni Windows 8'li tablet ATIV Tab 3, dizüstü bilgisayarlar ATIV Book 9 Plus ve ATIV Book 9 Lite tabletler ile masaüstü bilgisayar ATIV One 5'i tanıtalım.

ATIV Q: Hem Windows 8 hem Androidli melez tablet

Samsung'un Londra'da tanıttığı en çarpıcı cihaz sanırım Galaxy ATIV Q oldu. Zira ATIV Q hem çift işletim sistemine sahip bir tablet, hem de dahili tuş takımıyla dizüstü bilgisayar olarak kullanılan bir model.

Intel i5 işlemcili ATIV Q, 13.3 inç boyutunda 3200x1800 çözünürlüğünde dokunmatik bir ekrana sahip. 720p HD kayıt yapan kamerasıyla toplam 1.29 kilogram ağırlığında. Ergonomik tasarımıyla gerektiğinde dizüstü bilgisayar, gerektiğinde bir çizim/tanıtım ekranı olarak kullanılabiliyor.

ATIV Tab 3: Windows 8 tabanlı tablet Intel ATOM Z2760 işlemcili ATIV Tab 3, Samsung'un Windows 8'in tablet pazarındaki gücünü artıracak bir model. 1366x768 çözünürlüklü 10.1 büyüklüğünde bir ekrana sahip Tab 3'ün 10 saatlik pil ömrü var ve sadece 550 gr ağırlığında. Bu haliyle Samsung'un geniş tablet seçenekleri arasında farklı bir yere oturuyor.

ATIV Book 9 Plus ve ATIV Book 9 Lite: Windows 8 dizüstünde

Windows 8'in dizüstü bilgisayarlarında nasıl bir performans gösteriğini bu cihazlar üzerinde görmek mümkün. ATIV Book 9 Plus modeli tasarım ödüllü ATIV Book 9’un yeni nesil temsilcisi. Tek parça alüminyum kasadan imal edilen cihaz Windows 8 için optimize edilmiş olan dokunmatik ekran yüksek çözünürlüklü QHD+ (3200 x 1800) ekran kalitesiyle dikkat çekiyor.

13.3 inç ekrana sahip ATIV Book 9 Plus için pil ömrünün 12 saat olduğu ve sadece 1 saniye içinde açılıp 6 saniyede ön yükleme işlemini tamamlıyor. Kısacası çok kısa sürede kullanıma hazır hale geliyor. Book 9 Plus ile GALAXY akıllı telefonlar arasındaki içerik paylaşımı da Samsung SydeSync'e emanet ediliyor.

Samsung'u bir alt seviyedeki ATIV Book 9 Lite modeli ise dört çekirdekli işlemci, 128GB SSD gibi özellikleriyle 1.44 kg ağırlığa ve 16.9 mm’lik inceliğe sahip taşıması kolay sayılabilecek bir dizüstü bilgisayar. ATIV Book Lite gibi 13.3 inç dokunmatik ekran ve çift çekirdekli işlemciye sahip.

ATIV One 5 Style: Masaüstündeki Windows 8

ATIV One 5 Style, tam HD (1920x1080) çözünürlüğünde 21.5 inç ekran büyüklüğüne sahip bir masaüstü bilgisayar. Kişisel ve iş amaçlı kullanımlar için ideal bir bilgisayar olarak tanıtılan ATIV one 5 Style'a eklenebilecek HomeSync Lite teknolojisi, bu bilgisayarın donanımını kişisel bulut sunucusuna çevirerek mobil cihazlarındaki içeriklerin yedeklenmesinin yolunu açıyor.

AMD A6 çift çekirdekli işlemcisiyle ATIV One 5 Style'ın depolama alanı 1 Terabyte'a kadar artırılabiliyor. Ön kamerası 720P çözünülükte HD kayıt yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.