Gezi Parkı Direnişi'nin 10 günü [İnfografik]

Gezi Parkı Direnişi'nin 10 günü [İnfografik]

Ülkemizin gündemini uzun süredir meşgul eden Gezi Parkı Direnişi'nin detaylarını sanırım tekrarlamaya gerek yok. Yine de kısaca bahsetmek gerekirse; yaklaşık 13 gün önce Taksim'de bulunan Gezi Parkı'ndaki 5 ağacın sökülmesiyle başlayan olaylar, zaman içinde tüm Türkiye'yi kapsayan bir direnişe/eyleme dönüştü.

Bu yazıda sizlerle paylaşacağımız infografik ise olayların başladığı 28 Mayıs gününden 6 Haziran Perşembe gününe kadar yaşananları oldukça detaylı bir şekilde aktarıyor.

Bu arada Gezi Parkı Direnişi ile ilgili konuya sosyal ağlar, yeni medya ve teknoloji odağından bakan oldukça kapsamlı bir yazıyı daha önce sizlerle paylaşmıştık.

İnfografik.com.tr tarafından hazırlanan infografik, 3 kaynaktan besleniyor: Reuters, Wikipedia ve Halk TV. İnfografiğin en sonunda paylaşılana göre Türkiye'de tam 77 ile yayılan eylemlerde; 75 kişi tutuklandı, 1750 kişi yaralandı ve 1'i polis 3 kişi de hayatını kaybetti.

Sözü daha da fazla uzatmadan sizleri Türkiye'nin yakın tarihteki mihenk taşlarından biri olan Gezi Parkı olaylarını anlatan infografikle baş başa bırakıyoruz.

GeziParki_Infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.