Zumbara kitlesel finansman girişimi biayda.com'da destek bekliyor

Zumbara kitlesel finansman girişimi biayda.com'da destek bekliyor

Sizlere zaman ve yetenek bankası olarak tanıttığımız Zumbara.com, Türkiye'nin sayılı kitlesel finansman girişimlerinden biayda.com'da destek topluyor.

Öncelikle biraz biayda.com'dan bahsedelim. İTÜ mezunları Yeliz Özsoy ve Koray Dinçalp tarafından hayata geçirilen proje klasik tarzda bir kitlesel fon toplama modeliyle işliyor. Proje fikirleri 1 ay boyunca yardım beklentisiyle listeleniyor ve bağışçılar istediği miktarlarda yardımda bulunuyor.

Ayşegül Güzel tarafından kurulan Zumbara.com ise bilindiği üzere para alışverişi olmaksızın insanların birbirlerine yetenekleri ölçüsünde ders verdiği, yardımcı olduğu bir zaman bankası.

biayda.com proje

Türkiye’den ve dünyadan sosyal girişimcilik ödülleri alan Zumbara'nın dayanak noktası paylaşım ekonomisi olunca ekip mevcut yatırımcılarıyla yollarını ayırmış ve kendini ayakta tutabilmek için biayda.com ile anlamlı bir çıkış yapıyor.

Aşağıdaki videoda bu proje için kendini anlatan Zumbara'nın logosundan ilk sitesine kadar gönüllü desteğiyle hayata geçirildiğini de unutmamak gerekiyor.

Gerekli desteğin yüzde 14'ü toplandı

Türkiye’nin sayılı, belki de ilk ve tek alternatif ekonomi girişimi olan Zumbara'nın hedefi 1 ayda 16 bin TL toplamak ve gerekli masraflarını karşılamak. Şimdiye kadar 21 destekçiden 2270 TL (yüzde 14) toplayan Zumbara'nın hedefine ulaşmak için 26 günü daha var.

Şu anda 15,000 kişiye ulaşan, 9000'in üzerinde bilgi, beceri ve yetenek listeleyen Zumbara.com'da her ay 1000 saatten fazla zaman paylaşımı yapılıyor. Zumbara etkisi İstanbul dışındaki illere de yayılıyor ve site ayakta kaldığı sürece bu yayılım sürecek gibi görünüyor.

Belediyelere nasıl paylaşımcı olabileceklerine dair sunumlar yapan Zumbara'nın bu sağlıklı ekonomisini büyütmek isterseniz Biayda.com'a uğrayabilir, Zumbara.com'a kayıt olarak yetenek ve zaman paylaşımın katılabilirsiniz.

Zumbara'nın hedefine ulaşacağına inanıyorum ve biayda.com'da yer almış tüm projelere de göz atmanızı tavsiye ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.