İspanya merkezli bilet satış platformu Ticketea, 4 milyon dolar yatırım aldı

İspanya merkezli bilet satış platformu Ticketea, 4 milyon dolar yatırım aldı

İspanya merkezli etkinlik bileti satış platformu, kısacası "İspanya'nın Biletix'i" Ticketea.com, 4 milyon dolarlık Seri B yatırımını aldı.

2010 yılında açılan Ticketea, bugüne dek 31 binden fazla etkinlik için tam 1.5 milyon adet bilet satışını gerçekleştirmiş. Ticketea sadece İspanya'da değil, İspanyolca konuşulan diğer ülkelerde de hizmet veriyor.

Tohum yatırımını 2009 yılında 250 bin dolarlık bedelle alan Ticketea, Seri A yatırımını 1.25 milyon dolarla 2010 yılının hemen sonunda almıştı. Ticketea'nin yatırımcısı ise İspanyol Seaya Ventures oldu.

ticketea

İspanya içinde güçlü bir bilinirliği olan Ticketea, aldığı yatırımla birlikte yeni ülkelere açılma yolunda önemli bir adım atmış olacak. Ticketea'nın alacağı yatırımı uluslararası büyümede kullanacak olması da, Ticketea'nin Ticketmaster ve Eventbrite gibi güçlü rakipleri karşısında nasıl hamleler yapacağı sorusunu akıllara getiriyor.

Bu yüzden Ticketea'yı, rakiplerinin güçlü konuşlanmadığı diğer Avrupa ülkelerinde bazı faaliyetlere başlayacağını şimdiden tahmin edebileceğimizi düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.