Demorazzi'nin gelecek vaadeden 6 girişimi: Sopsy, Selldigi, MobiKasaba, Prisync, PlateIM, Markadaş

Demorazzi'nin gelecek vaadeden 6 girişimi: Sopsy, Selldigi, MobiKasaba, Prisync, PlateIM, Markadaş

demorazziWebrazzi Startup'13'ün en heyecanlı bölümü Demorazzi'de 6 yeni girişim sahne aldı. Katılımcılar arasında ciddi sayıda yatırımcı oturduğu için heyecanlı görünen girişimcilerimiz hem tanıtım hem de sunum yaptı.

Bugün sırasıyla Sopsy, Sell Digi, MobiKasaba, Prisync, PlateIM ve Markadaş Demorazzi sahnesine çıkan girişimler oldu.

demorazzi 2013

sopsy-logoSopsy.com: Sopsy'nin kurucu ortaklarından Murat Yıldırım Demorazzi bölümünde sahne alan ilk girişimci oldu. Sizlere daha önce tanıttığımız Sopsy, çok basit ve hızlı bi şekilde kendi e-ticaret mağazanızı açmanızı sağlayan bir e-ticaret altyapısı.

Murat Yıldırım, dünya çapında 1 trilyon dolarlık e-ticaret hacminin yanında fiziksel pazarda 130 trilyon dolarlık ekonominin varolduğunu aktardı. Sopsy sokaktaki insanın da kolayca bir e-ticaret mağazası açabilmesini sağlayarak söz konusu 130 trilyon dolarlık potansiyelden pay almak istiyor.

Bugünün önemli bir haberi olarak Sopsy'nin Hasan Aslanoba ile yatırım görüşmeleri sürdürdüğünü de eklemeden geçmeyelim.

selldigi-logoSelldigi.com: Genç girişimci Gökhan Çeliker'in kurucusu olduğu Selldigi, e-ticarette direkt ürün satışına odaklanan bir platform. Selldigi ile ürünlerinizi saniyeler içinde internette satışa hazır hale getirebiliyor ve bir web sitesinin içine de ekleyip satış yapabiliyorsunuz. Dilerseniz bu satış bölümüne penceresine canlı sohbet gibi uygulamalar ekleyebiliyosunuz.

Sosyal anlamda gelişen altyapıların e-ticarette de kullanılabilmesini gerektiğin söyleyen Gökhan Çeliker, girişimini geliştirmek için Silikon Vadisi'ne gitmek istidiğini ve yatırım arayışı olduğunu da paylaştı.

Selldigi ödeme altyapısını kendi sağlıyor ve test sürecinin ardından yüzde 5 oranında satışlardan komisyon almayı düşünüyor.

mobikasaba-com-logoMobikasaba.com: Yenilikçi bir mobil ödeme sistemi olarak tanıtılan Mobikasaba, kredi kartlarınızla sadakat kartlarınızı bir araya toplayan ve QR kod üzerinden ödeme yapmanızı sağlayan bir girişim.

Önümüzdeki 8 yılda mobil ödemelerin tüm ödemeler içindeki payının oldukça yükseleceğini söyleyen Mobikasaba kurucu ortaklarından İzi Aviyante, hem işletmeler hem de kullanıcı tarafında kazançlı ve güvenli bir çözüm olarak yer edinmek istiyor. İşletmelere müşterilerine dair çeşitli raporlar sunuyor. Son kullanıcıya da kolayca sadakat programlarına katılma şansı sunuyor.

Mobikasaba'nın bugüne özel bir kampanyası olduğunu da siteye girdiğinizde görebilirsiniz. Mobikasaba'nın da yatırım aradığını ekleyelim.

prisync-logoPrisync.com: İnternette rakibiniz olan mağazaların ürün fiyatlarını takip eden bir yazılım aradıysanız Prisync tam size göre. Hizmet olarak sunulan yazılım (SaaS) tipinde bir girişim olan Prisync, bu alanda Türkiye'deki ilk marka olmak istiyor.

KOSGEB-TÜBİTAK tarafından desteklenen bir otomatik kıyaslama ve takip yazılımı geliştirdiklerini açıklayan Prisync kurucu ortaklarından Burç Tanır, Prisync'i üyelik ücretleriyle yarı otomatik halde Eylül 2013'te hizmete açacaklarını söylüyor.

Bizcorner adlı girişimle Startup Labs'da yatırım kazanan girişimcilerden biri olan Burç Tanır, bu girişimde başarısız olduklarını söyledi. Tabii Burç Tanır bu başarısızlıktan gayet memnun görünüyor. 200 bin TL kadar yatırım aradıklarını şeffaf olarak paylaşıyor.

plate-im-logoPlate.im: Dünyada 1 milyar araba var. Gelişmiş ülkelerin bazı şehirlerinde insandan daha fazla araç var ve trafikte inanılmaz bir süre harcıyoruz. Bu durum Foursquare'a, Facebook'a ve Twitter'a da yansıyor. Yani araç kullanırken mobil cihazlarımızı kullanıyoruz. Bir iPhone uygulaması olan Plate.im (itunes) de bu kullanıcıları birbirleriyle tanıştıran bir sosyal ağ olmayı amaçlıyor.

Aracı olan veya olmayan herkesin Facebook hesabıyla üye olabileceği girişimin kullanıcıları, araç tipine/modeline bağlı bir pazarlama kanalı sunacağını paylaşıyor. Araç sahipleri plakası ile kayıt olabiliyor ve Plate.im etiketlerini araçlarına yapıştırmak suretiyle etkileşim oranını artırabiliyor.

Plate.im 2013 sonuna kadar 250 bin üyeye ulaşılması hedefliyor.

markadas-logoMarkadas.com: Henüz ürün satışının olmadığı bir sosyal alışveriş deneyimi sunan Markadaş, Ersin Koç tarafından hayata geçirilen yenilikçi bir girişim. Sağlıklı bir alışveriş için kullanıcılardan aldığı verileri anlamlandırarak tekrar kullanıcılara sunuyor.

Detaylı gizlilik ayarlarıyla verileri işleyen Markadaş, ürün fiyatlarına dair fiyat analizlerini de sunuyor. Kullanıcılar hem kullandığı ürünleri hem de sahip olmak istediği ürünleri siteye ekleyip, ürün arakadaşlıkları da kurmanızı sağlıyor.

Markadaş'ın gelir modeli kesin değil ama markalara sunulacak istatistikler, ürün satışı veya satış yönlendirmeleri düşünülen fikirlerden. Şu anda geliştirme aşamasında olan Markadaş'a "webrazzi" kodu ile üye olup sistemi deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.