Google Play'de artık tüm geliştiriciler kullanıcı yorumlarına cevap verebilecek

Google Play'de artık tüm geliştiriciler kullanıcı yorumlarına cevap verebilecek

Sınırlı sayıda Android geliştiricisi bundan bir yıl önce Google Play'de kullanıcı değerlendirmelerine cevap vermeye başlamıştı. Google artık bu yeteneği tüm geliştiricilere açıyor ve Google Play'de zor olan uygulama keşfi için yeni bir dönemi tetikliyor.

Google'ın resmi Android geliştiricileri blogundan yapılan açıklamaya göre Google geliştiricilerle kullanıcılar arasındaki etkileşimi artırmak için önemli bir adım attı. Artık tüm geliştiriciler uygulamalara gelen yorumlara herkese açık şekilde cevap verebilecek.

Bu yorumdan haberdar edilen kullanıcı da geliştiriciye e-posta üzerinden dönüş yapabilecek. Eğer isterse yorumunu güncelleyebilecek.

android uygulama gelistirici yorumlari

Kullanıcılar tarafında olduğu gibi geliştiriciler için de yorum güncelleme hakkı var. Google üretici-tüketici arasındaki dengeyi sağlamak için geliştiricilerin bu yeniliğe ayak uydurmasını ve olumsuz da olsa uygulamalara gelen yorumlara yapıcı cevaplar verilmesini öneriyor.

Bu yenilikte geliştiricilerin hem müşteri memnuniyeti açısından değerini yükseltmesi hem de sürüm güncellemelerinde eski yorumlara dönüş yaparak indirme sayılarını artırması mümkün.

Android uygulamaları tarafında denetimsiz bir mekanizma sunması hem kullanıcılar için hem de iyi uygulamalarını öne çıkarmak isteyen geliştiriciler için halen ciddi bir sorun. Ancak Google'ın bu adımı karşılıklı etkileşim açısında gayet mantıklı. Tabii bu noktadaki denetim mekanizmasının nasıl işleyeceği de ayrıca tartışılabilir...

Google Play'in Google+ ile entegre çalıştığını ve yorumlar konusunda şu noktalara dikkat etmeniz gerektiğini de hatırlatayım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.