Google Now artık iPhone ve iPad'de!

Google’ın akıllı bildirimlerle hayatı kolaylaştırmayı hedefleyen dijital asistanı Google Now artık iOS platformunda da kullanılabiliyor. Bugün gelen açıklamaya göre Google, Siri'ye rakip olarak nitelendirilebilecek silahını iPhone ve iPad kullanıcılarının hizmetine sundu.

Google'ın resmi blogundan yapılan açıklamaya göre Google Now, iPhone ve iPad için sunulan Google Arama uygulaması üzerinden kullanılabilecek. Yani Google Arama uygulamasını kullanıyorsanız yapacağınız güncellemenin ardından Google Now üzerinden bildirim almaya veya sorularınızı yöneltmeye başlayabilirsiniz.

google now asistan

Sesli girdilere de yanıt alabiliyorsunuz

Etkinlikleriniz, önemli günleriniz, hava durumu ve trafik bilgisi üzerinden size akıllı bildirimler gönderen Google Now'ın Türkçe sayfası kullanımda. Hatta Türkçe'ye "Google Asistan" olarak çevrilmiş ama Google Now özelliğinin Türkiye'de kullanıma açılmadığını eklemeden geçmeyelim.

Google'ın akıllı asistanının "Yarın şemsiye almalı mıyım?" gibi sesli girdilere yanıt vermesi Siri'ye rakip olduğunu açıkça gösteriyor. 10-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan WWDC 2013'te Apple'ın Google'a bir cevap verip vermeyeceği ise merak konusu.

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde iPhone için Google Now benzeri bir akıllı asistan uygulaması olan Osito'yu tanıtmıştık. Osito da ABD pazarına odaklı bir girişim ama İstanbul için hava durumuna bağlı bildirimler göndermeye başladığını söyleyebilirim.

Eğer Android kullanıcısıysanız ve halen (Google Asistan destekli) Google Arama uygulamasını kullanmıyorsanız Google Play'den indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.