Logo Yazılım'ın %34.6'sı EAS Solutions SARL tarafından 48.2 milyon TL'ye satın alındı

Logo Yazılım'ın %34.6'sı EAS Solutions SARL tarafından 48.2 milyon TL'ye satın alındı

Kurumsal ERP çözümleri konusunda Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri olan Logo Yazılım, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bugün yaptığı açıklamayla şirket hisselerinin %34.6'sını sattığını duyurdu.

Daha önce Mikro Ödeme'ye yaptığı yatırımdan hatırlayacağınız Mediterra Capital Partners'ın %100 sahibi olduğu EAS Solutions SARL tarafından gerçekleştirilen satın almanın rakamı ise 48.2 milyon TL olarak açıklandı.

Yapılan hisse devir anlaşması ile ilgili Rekabet Kurumu'nun onayının beklendiği de KAP'a bildirilen bilgiler arasında.

Logo yazılımın piyasa değeri 115 milyon TL

Açıklamada dikkat çeken noktalar arasında hisse devri işleminin tamamlanması sonucu şirketin yönetim kontrolünün Logo Yatırım Holding A.Ş ile Mediterra Capital Partners'ın bağlı olduğu EAS Solutions SARL arasında eşit olarak paylaşılacağı belirtildi. Kısaca her iki şirketin yönetimine ortak olduğunu söyleyebiliriz.

70 bin şirkette 1.3 milyonun üzerinde kullanıcıya hitap eden Logo Yazılım, kurumsal ve iş uygulamalarını 41 farklı ülkeye ihraç ediyor. 2000 yılında halka açılan şirketin şu anda Borsa İstanbul'daki piyasa değeri 115 milyon TL civarında bulunuyor.

Türkiye yazılım sektörü açısından önemli bir hamle

Bu anlaşmayla beraber Türkiye yazılım sektörü açısından önemli bir anlaşmasının altına imza atıldığını söylemek mümkün. Söz konusu yatırımın  yazılım ihracatı gerçekleştiren bir şirketle gerçekleşmesi ise Türkiye kurumsal yazılım sektörünün hali hazırda yabancı yatırım şirketlerinin radarındayken, cazibesini iyice artıcak olmasının temel sebebi olacaktır.

Son dönemlerde Webrazzi'den dolayı bize ulaşan yabancı yatırım fonlarının en çok ilgilendikleri alanların başında kurumsal yazılım çözümleri sunan şirketler geliyordu. Logo Yazılım'ın her ne kadar kayıtlara EAS Solutions SARL olarak geçmiş olsa da aslında bizim değerlendirmemizde Mediterra Capital Partners ile gerçekleştirdiği bu anlaşma, inanıyoruz ki sektör için dünya çapındaki fonların iştahını bir kez daha kabartacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.