Tüketicilerin ilk deneyimlerinden beklentileri nasıl?

Tüketicilerin ilk deneyimlerinden beklentileri nasıl?

Dünyada gelecek vaadeden trend, içgörü ve bunlara ilişkin pratik iş fikirlerini kullanıcılarına sunan trend şirketi Trendwatching, Şubat 2013 trend raporunu açıkladı.

Şubat 2013 trend raporunda değinilen konu çarpıcı: Virgin Consumers. Yani, bakire tüketiciler. Artık tüketiciler, yenilikleri deneme konusunda çok daha hevesli.

Tüketiciler olarak pek çok markayı, ürünü, hizmet veya deneyimi ilk defa yaşamak, hatta ilklerden olmak günümüzde önemli bir konu, hatta statü göstergesi.

Tüketiciler artık yenilikçi ve yeni şeyler denemek istiyor. Kısacası artık "kişiselleştirme" de yetmiyor. Geçenlerde bir arkadaşım değinmişti, artık kimse e-ticaret sitelerindeki o "Size Özel" indirimlerine kanmıyor!

Artık biz tüketicileri memnun etmek her zamankinden daha da zor. Trendwatching de yaptığı araştırmayla birlikte "ilk deneyimini" yaşayan kullanıcılarla ilgili bir tüketici raporu hazırlamış.

Raporda değinilen en önemli konulardan birisi de yeni bir tüketici tipinin doğmuş olması. Bu tüketici tipi, her an pek çok yeni ürünle, yeni markayla ya da yeni servisle karşılaşıyor ve bunlar arasında bir karar vererek denemeye başlıyor. Yayınlanan trend raporuna göre, yeniye olan rağbet hiçbir zaman bu kadar yüksek olmamıştı.

Trend raporunu yalancı çıkaracak hiçbir argüman elimizde maalesef yok. Gün geçtikçe akıllı telefonlarımızı ya da bilgisayarlarımızı yenileme periyotlarımızdaki zaman kısalması malumunuz.

Trend raporunda değinilmiş konulardan birisi de, tüketicilerin ilk deneyimlerini yaşayacaklar olsa bile beklentilerinin inanılmaz derecede yüksek olması. Trendwatching'in hazırladığı raporda verdiği örnek ise, önümüzdeki yıllarda başlayacak olan "uzay turizmi" yolcularının bile daha ilk defa uzaya çıkacak olmalarına rağmen kusursuz bir beklenti içerisinde olmaları. Gerçi benim kuzay seyahati ile ilgili kişisel görüşüm uzaya çıkmak için o kadar çok para harcayan birisinin kusursuz bir hizmet beklentisi içinde olmasının çok normal olması ama biraz düşününce, uzaya çıkmaktan bahsediyoruz!

Trendwatching tarafından hazırlanan raporun tamamını, Türkçe olarak buradan inceleyebilirsiniz..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.