Kabam, 2012'de 180 milyon dolarlık gelir elde etti

Kabam, 2012'de 180 milyon dolarlık gelir elde etti

Oyun geliştirici Kabam, 2012 yılında brüt olarak 180 milyon dolarlık bir gelir elde ettiğini açıkladı ve şirket, 2012 yılında, 2011'e oranla gelirlerini yüzde 70 oranında arttırdı.

Kabam, hem Android hem de iOS işletim sistemlerinde mobil olarak hızlı büyümesini sürdürdüğü gibi, aynı zamanda web versiyonuyla da oyun konusunda hız kesmiyor.

Bildiğiniz gibi Kabam son olarak Mayıs 2011'de 75 milyon dolarlık Seri D yatırımını almıştı. Kabam'ın daha önceki yatırımcıları arasında Google Ventures, Intel Capital, Redpoint Ventures ve Canaan Partners ile birlikte, Warner Bros ve MGM gibi dev firmalar da bulunuyor.

San Francisco merkezli ABD'li oyun firmasının değerinin yaklaşık 500 milyon dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. Şirketin CFO'su Steven Klei da, bu noktaya değinerek Kabam'ın finansal modelinin ve ekonomik açıdan çok güçlü olduğunu belirtti. Kabam, finansanl verilerini de gizlemeyerek, 2013 yılına da 45 milyon dolar nakitle girdiklerini belirtti.

Beklentilerinin de üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiklerini kaydeden Kabam kurucu ortağı ve CEO'su Kevin Chou, 2013'te yüzde 30 ile 40 arasında bir büyüme beklediklerini kaydetti.

Kabam'ın Kingdoms of Camelot, Hobbit, The Godfather gibi gözde oyunlarıyla 2013 yılında da büyümesini sürdüreceğine şüphe yok. Bu arada, Kabam'ın Mynet ile de özel bir işbirliği bulunuyor. Bu işbirlik kapsamında oyun alanında hem geliştirici hem de yayıncı kimliğiyle yer alan Mynet, Kingdoms of Camelot oyununun Türk kullanıcılarla buluşması için yayıncı olarak Kabam'ı destekliyor. Bakalım Kabam tüm bu büyümeleri ile birlikte halka arzını bu yıl ya da önümüzdeki yıllar içerisinde gerçekleştirecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.