Facebook dış bağlantıların boyutlarını değiştiriyor

Facebook dış bağlantıların boyutlarını değiştiriyor

Herkes bugün Palo Alto'da yapılacak Facebook etkinliğinde Mark Zuckerberg'ün konuşmasında  duyuracağı bazı yenilikleri bekliyor.

Türkiye saati ile bu akşam saatlerinde gerçekleşecek olan etkinlikte, Facebook'un çok büyük bir yenilik açıklaması bekleniyor. Halka arzını gerçekleştirdiği Mayıs 2012'den itibaren, Facebook'un Menlo Park'taki merkezinde yapılacak en büyük basın davetinde neler açıklanacağı şimdiden merak konusu. Fakat hemen öncesinde bugün bir takım yenilikler yayına girmeye başladı.

Gelen ilk değişiklik, Facebook'un web sürümünde dış bağlantı önizlemelerinin büyümesi. Eski sürümde 90x90 boyutlarında gözüken dış bağlantıların önizlemeleri  bundan sonra 154x154 boyutlarında olacak. Bazı reklamverenlerini bu konuyla ilgili bilgilendiren Facebook'un dış bağlantıların boyutlarını büyütmesi hem sayfa sahiplerinin, hem de kullanıcılarının yararına (daha fazla görünürlük, daha fazla tıklama) olacak.

Değişiklikten mobil sürüm -şimdilik- etkilenmeyecek ve aynı şekilde YouTube videoları gibi dış bağlantı videolarının önizlemeleri de büyümeyecek, yenilik sadece bağlantılara özel olacak. Yayıncıların ve reklamverenlerin web sitelerindeki görsel içeriği 154x154 boyutlarına uygun olacak şekilde düzenlemesi gerekiyor.

Bugün gerçekleşecek olan Facebook etkinliğinden merakla beklenen detayları da Webrazzi'de okuyabileceksiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.