Geek On A Plane İstanbul Konferansı Dave McClure'un sunumuyla başladı

Geek On A Plane İstanbul Konferansı Dave McClure'un sunumuyla başladı

Geek on a Plane İstanbul etkinliği Dave McClure'ın sunumuyla başladı. Startup Metrics 4 Pirates isimli sunumunda neden girişimci olması gerektiğinden önce neden yapmamanız gerektiğiyle başlayan Dave, katılımıcılara girişimciliğin çok zor olduğundan ve aralarından bir Mark Zuckerberg veya Steve Jobs çıkmayacağından bahsetti.

500 Startups'ın kurucusu olan Dave McClure, girişimcilerin en önemli nokta olan müşterilere ulaşmak konusunu kaçırdıklarından bahsetti.

Salondaki katılımcıları teknik ve pazarlama temmelli olarak ayıran Dave, iki tarafın birlikte çalışması gerektiği ve işleri ilerletecek olanın bu olduğuna dikkat çekiyor. Teknik ve pazarlama konularına çok fazla önemsediğimizi açıklayan Dave, bu başlıkların dışında kullanıcı arayüzü hatta insan psikolojisinin ne kadar önemli olduğunu açıkladı.

Yarattığımız web sayfalarının ve mobil uygulamaların ne kadar önemliyse ürünün kullanıcılar üzerinde yaratacağı psikolojik etkinin de en az o kadar önemli olduğunu belirtiyor.

Girişimlerin başarı kriterlerini belirlemenin ne kadar zor olduğunu seçmenin çok zor olduğu belirten Dave, kaydolan kullanıcı sayısı yapılan sayfa gösterimi gibi hedeflerin yapılan iş, ülke ve kültürel değişimlere göre şekilleneceğini öne sürdü.

Yarattığınız ürünün daha iyi olmadığını ancak kullanıcı yani müşteriden alınan geri dönüşlerden anlaşılabileceğini belirten Dave, satılan ürün veya kaydolan üyenin önemli iki data olduğunu ancak bundan daha fazlasının düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Girişimcilerin tamamen karanlıkta olduğunu ve verdikleri kararları bir temele oturtmak zorunda olduklarından bahseden Dave,  işin büyüme yakaladığı alana yönelmenin en basit ve doğru yöntem olacağını söylüyor. Girişimlerde iş akışlarını bellli bir sürece yatırmak zorunda olduklarından bahsetti.

Girişimler için en önemli metricleri Dave şu başlıklarla açıklıyor;

- Acqusition: Müşteri kazanımı

- Activation: Kullanıcıların ilk ziyaretlerinden memnun ayrılmalarını sağlamak

- Retention: Kullanıcıların tekrar gelmesini sağlamak

- Referrals: Kullanıcıların uygulamayı arkadaşlarına önerecek kadar bahsetmesi

- Revenue: Elde ettiğimiz kullanıcılarından gelir elde etmek.

Ölçeklemenin direkt bu sırada olmadığı Dave özellikle belirtiyor.

Oldukça enerjik bir sunum yapan Dave McClure'un sunumun farklı versiyonlarına SlideShare hesabından ulaşabilirsiniz. İstanbul'da yaptığı sunumu paylaştığında da sizlerle paylaşıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.