13.3 inçlik MacBook Pro retina ekranla yenilendi

13.3 inçlik MacBook Pro retina ekranla yenilendi

Apple'ın 23 Ekim etkinliğinde tanıtılan yeni cihazlardan bir diğeri de retina ekranlı 13.3 inçlik MacBook Pro oldu. Yenilenen 13.3 inçlik yeni MacBook Pro'ya söylentilerde olduğu gibi retina ekran geldi.

Önceki modellere göre 0.75 inç yani yüzde 20 incelen retina ekranlı 13.3 inçlik yeni MacBook Pro, 128 GB'tan başlayan ve 768 GB'a kadar yükseltilebilen flash hardisklerle pazara sunuluyor. Cihazda 8GB RAM ve i5 veya i7 işlemci bulunuyor.

Bilgisayarın dikkat çeken özellikleri arasında USB 3.0 ve HDMI girişlerinin yer alması oldu. Önceki modellerde bulunmayan USB 3.0 ve HDMI girişin yanı sıra MagSafe 2, Thunderbolt ve SD card girişleri de cihazın özellikleri arasında.

Retina ekranla standart bir 42 inç Full HD televizyonlardan daha fazla görüntü kalitesi sunan 13.3 inçlik yeni MacBook Pro, 2560x1600 çözünürlük sağlayabiliyor. Böylece yeni bilgisayar, retina ekranlı 15 inçlik MacBook Pro'dan sonra dünyanın en yüksek ikinci çözünürlüklü bilgisayarı oluyor. Tabi bu sıralamanın Apple CEO'su Tim Cook'un iddiası olduğunu ifade etmekte fayda var.

Retina ekranın bilgilerine biraz daha ayrıntılı bir şekilde bakacak olursak, 1080p formatının neredeyse iki katını verebiliyor. Yeni 13.3 MacBook Pro'nun, eski MacBook Pro'ya göre yüzde 29 daha fazla kontrast verebildiğini de paylaşalım.

Apple dizüstü bilgisayarların ön plana çıktığı batarya ömrü, retina ekranlı 13.3 inçlik MacBook Pro'da oldukça iddialı. Açıklanan rakamlara göre bilgisayarın pili 7 saatten fazla kullanılabiliyor.

Öte yandan 13.3 inçlik yeni MacBook Pro'da HD video kaydı, trackpad ve ışıklandırmalı klavye bulunuyor.

Gelelim retina ekranlı 13.3 inçlik MacBook Pro'nun fiyatına. 1699 dolarlık satış fiyatıyla raflarda yerini alacak olan bilgisayar, bugün itibariyle ABD'de satışa çıkıyor. Retina ekrana sahip olan MacBook Pro'ların fiyat karşılaştırmasını aşağıda görebilirsiniz.  Cihazın Türkiye'ye gelişi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmış durumda değil.

Apple dizüstü bilgisayar konusundaki iddasını pazar payı bakımından sadece ABD'de sürdürüyor olabilir. Ancak yeni cihazlardaki özelliklerle çıtayı yükselttiğini ve küresel pazarlarda da artık iddialı olmaya başladığını ifade edebiliriz. Bunun son örneği olarak retina ekranlı 13.3 inçlik Mac Book Pro'yu gösterebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.