The Magazine: Instapaper kurucusundan yeni nesil bir dergi

The Magazine: Instapaper kurucusundan yeni nesil bir dergi

Tumblr'ın kurucu ortakları arasında yer alan ve Instapaper'i kurup halen idare eden Marco Arment teknoloji dünyasının bilinen isimlerinden. Yeni çıkarmış olduğu iOS dergisi The Magazine de Arment'in bu bilinirliğini artıracak türden.

Marco Arment'in App Store'a gönderdiği bu dergi pek de bildiğimiz dergilere benzemiyor. iPhone, iPad ve iPod Touch uyumlu dergide iki haftada bir 4 adet makale yayınlanacak. Arment'in söylediğine göre The Magazine'de yayınlanan makaleler teknoloji dünyasında olan her şeyi değil, teknoloji severler için değerli konuları işliyor.

Arment, derginin deneysel bir çalışma olduğunu ve herhangi bir dergi veya blogun yerini almak gibi bir niyeti olmadığını söylüyor. Büyük resmi görmek isteyenler için çoğunlukla The Magazine'e özel ama bazen önemli yazarların arşivdeki makalelerini de paylaşacağını aktarıyor.

Sadeliğe önem veren Marco Arment dergiyi aslında yalın yazı sayfalarından ibaret olarak hazırlamış ki bu Instapaper'in kurucusundan beklenecek bir tavır. Zira Arment, bilgi yoğunluğu ve ona erişmekte yaşadığı sıkıntıyı Google'ı eleştirerek şöyle dile getirmişti;

Bugün Google da arama yapmak, sorduğunuz her soruya bir cevabı olan aç, çaresiz ve işgüzar satıcılardan oluşan kalabalık bir bit pazarında soru sormaya benziyor.

Görünen o ki Arment teknoloji dünyasına sade bir şekilde değerli içerikler sunan yeni bir kaynak yaratma ihtiyacı hissetmiş. Böylece internette kazanç sağlamakta zorlanan yazarlara yeni bir platform yaratmış olduğu da diğer bir gerçek.

İlk hafta ücretsiz olan dergi ilk haftanın ardından aylık 1.99 dolardan ücretlendirileceğini de son olarak paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.