Startup Weekend Ankara'dan 2 birinci çıktı

Startup Weekend Ankara'dan 2 birinci çıktı

Startup Weekend'in Ankara ayağı geçtiğimiz haftasonu düzenlendi ve kazananlar belli oldu. TEPAV ile Viveka Kuluçka Merkezi desteğiyle düzenlenen yarışmada 2 tane birinci ve 2 tane ikinci çıktı.

Küresel Girişimcilik Programı (Global Entrepreneurship Program / GEP) - Türkiye kapsamında düzenlenen etkinlikte 29 iş fikri ortaya çıkmış ve girişimci adayları 14 takım etrafında toplanmış. 54 saatlik çalışmanın sonunda 59 kişi sabahlamış ve ilk 2'ye 4 takım girmiş.

Ankara’da ilk kez düzenlenen etkinlikte 14 takım arasından birinci seçilen 2 girişim; çocuklara e-kitap okumayı sevdirmeyi hedefleyen Kitap Canavarı* fikri ile yolculukları daha keyifli hale getirmek isteyen Keyf-i Seyyah** olmuş.

Mobil odaklı fikirlere kapısını açan Startup Weekend Ankara’nın birincilerinden Kitap Canavarı, kitap okumayı yapbozlarla renklendiriyor. Uygulama kitap sayfaları arasında ilerlemek için söz konusu yapbozları çözmeyi gerektiriyor. Keyf-i Seyyah özellikle uzun yolculuklarda kullanıcıları can sıkıntısından kurtaracak fikirler sunuyor.

Startup Weekend'de ikinci olan fikirler ise şöyle;

Tounat: İnsanlara yolculukları sırasında turist rehberi bulmayı ve bu rehberden aldığı hizmeti puanlandırma olanağı sağlayan uygulama.

Olasılıksız: Günlük yaşamdaki aşk, para gibi konularda karar alırken başvurulan eğlenceli karar verme uygulaması.

Umarım bu fikirlerin bir kısmı Viveka desteğiyle son kullanıcıya ulaşma şansı bulur. Ankaralı girişimci adayları da bundan sonra daha fazla girişimcilik etkiliğikte kendilerini gösterirler. Etkinliğin özetini aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

*Kitap Canavarı takımı: Ezgi Çetin, Gizem Kılıç, Edebali Şener ve Sercan Uysal **Keyf-i Seyyah takımı: Emine Çimen, Sevilay Yıkılmaz, Emel Bağdatoğlu, Ziya Altınok, Zeydin Bozkurt ve Alper Yasemin

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.