Facebook'taki özel mesajların yayınlanması söylenti çıktı

Facebook'taki özel mesajların yayınlanması söylenti çıktı

Dün Metro France'ın yayımladığı bir haber, Facebook kullanıcılarını ayağa kaldırdı. BBC son dakika haberi geçti. Facebook yöneticileri açıklama yayınladı. Peki dün gerçekte ne oldu?

Metro France, 2009 yılı öncesi Facebook kullanıcılarının özel mesajlarının duvarlarında herkes tarafından göründüğünü iddia eden bir yazı yayımladı. Haberde yer alan iddiaya göre ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelerdeki 2007, 2008 ve 2009 yılında Facebook'a kayıt olmuş kullanıcıların mesajları duvarlarında yer aldı.

Haber kısa sürede neredeyse tüm haber sitelerinde ve bloglarda yer aldı. Haberlerde söz konusu kullanıcıların güvenlik ayarlarının yeniden yapılması önerildi.

Facebook yöneticileri hızla olayın doğruluğunu araştırmak için çalışmalara başladı. Çalışmalar sonucunda Facebook olayın söylentiden ibaret olduğu yönünde bir açıklama yaptı. Şirketten yapılan açıklama söz konusu profillerin incelendiği ve iddialara yönelik bir durumun söz konusu olmadığını belirtildi.

"Facebook'un gerçek hisse değeri 15 dolar"

Laf Facebook'tan açılmışken Facebook'un halka açık hisselerindeki son durumu da paylaşalım. Dün Facebook hisseleri borsanın açılışından itibaren düşmeye başladı. Seans ortalarında yüzde 11 değer kaybına uğrayan şirket hisseleri, gün sonunu yüzde 9.06 düşüşle günü 20.79 dolardan kapattı. Wall Street'te Facebook hisselerindeki bu değer kaybının sebebi olarak şirketin iş modeli gösteriliyor.

ABD'nin finans dergilerinden biri olan Barron's'ta yer alan haberde Facebook hisselerinin gerçek değerinin hisse başı 15 dolar olduğu iddia edildi. Bu rakamın arkasındaki dayanak ise şirketin 2013 yılında 6 milyar dolar kâr etmeyi planlaması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.