Urban Station Türkiye'yi 'ofis-kafe' kavramıyla tanıştırıyor

Urban Station Türkiye'yi 'ofis-kafe' kavramıyla tanıştırıyor

İnternetin sağladığı iş imkanları dışardan/serbest (freelance) çalışma disiplinini körükledi ve bu durum hem bireyler hem de ticari girişimlerle bir kültür haline getiriliyor. Ofis-kafe zincirleriyle dünyanın farklı yerlerinde hizmet veren Urban Station da bu kültürün öncülerinden biri.

ABD'den önce Türkiye'de

Şu anda Arjantin (ilk mekan), Şili, Meksika, Kolombiya'da hizmet veren, ABD’de ise Miami’de yatırım planlayan Urban Station, Türkiye şubesini Maslak, İstanbul'da açtı. Hafta içi her gün 08:00-20:00 saatleri arasında 350 metrekarelik alanda hizmet vermeye başlayan Urban Station tamamen rahat bir kafe ortamında çalışmak siteyenler için tasarlanmış ve müşterilerini de saat başı geçirilen süre üzerinden ücretlendiriyor.

Daha çok çalışan daha az ödüyor

Urban Station'da vakit geçirmenin bedeli ilk saat 8 TL, sonraki saatler 6 TL olarak belirlenmiş. Mekanda geçirilen süre boyunca ücretsiz ve sınırsız olarak çay, kahve, kruvasan, kurabiyeler ve taze meyve gibi yiyecek-içecek alternatifleri sunuluyor. İnternet hizmeti ise elbette fiyata dahil.

Toplantı odaları da bulunan ve bunları saatlik, yarım-günlük veya aylık olarak kiralayan Urban Station, devamlı müşterileri için toplu saat ve üyelik paketleriyle daha ekonomik teklifler sunuyor. Ön ödemeli kartlarla bu indirimlerden faydalanabildiğiniz fiyatlar şöyle;

Toplu saat paketleri: 10 Saat 60TL, 20 Saat 115TL, 40 Saat 220TL. Aylık sınırsız giriş paketi: 500TL

Toplantı odalarından 8 kişilik toplantı odası saatlik 100TL+KDV, günlük 400TL+KDV // 18 kişilik toplantı odası saatlik 250TL, günlük 900TL

Elbette ücretlerin daha ucuz olması tercih edilebilir ama yan imkanlar düşünüldüğünde özellikle aylık sınırsız giriş paketi avantajlı görünüyor.

Kurumsal tarafta da dikkat çekiyor

Urban Station 'kafesin dışındaki kuş' sembolüyle plazalardaki kurumsal çalışanlara göz kırpıyor ve Ülke Müdürü Coşku Çobanoğlu'ndan aldığımız bilgiye kadar ilk Türkiye şubesi kurumsal çalışanların da (Nestle, BAT, Bilim İlaç, Avea vb...) ilgisini çekiyor.  Bugüne kadar burada ağırlanan misafirlerdne 265'i de bireysel üyelik kaydı yaptırmış bulunuyor.

Bisiklet dahi var

Türkiye-Arjantin ortaklığıyla kurulan Urban Station Türkiye, bireysel ve grup çalışma masalarıyla Urban Station daha bir çok hizmet ve donanım ihtiyacını müşterilerine sunuyor. Google Türkiye ofisi gibi masaj ve salıncak yok ama ücretsiz bisikletlerden faydalanmak mümkün.

Konuyu bağlayacak olursam, özellikle İstanbul'da çeşitli mekanlarda bilgisayarını açmış bir girişimci görmek mümkün. Hatta internet bağlantısının daimi ihtiyaç olarak görüldüğü mekanlar için wifinerede.com gibi bir site dahi açıldığını düşünürsek gerçek bir ihtiyacın varolduğunu ve karşılığında kaliteli bir hizmet sunulduğunu söyleyebiliriz. Tabii Urban Station'ın ne kadar talep göreceği ve diğer bölgelere yayılıp yayılmayacağı ise zamanla belli olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.