Yeni iPod Touch 4 inç ekranıyla daha ince

Yeni iPod Touch 4 inç ekranıyla daha ince

Apple'ın iPhone 5'i tanıttığı etkinlikte iPod Touch da iPhone'un yeniliklerinden geri kalmadı. iPhone'un mobil şebekeye bağlanma özelliği olmayan ama kablosuz ağlara bağlanabilen kişisel müzik çaları yeni özelikleriyle karşımıza çıktı.

Yeni iPod Touch, iPhone 5 gibi 4 inçlik daha geniş bir ekrana sahip. Yine ekranı da iPhone 5 ile aynı özelliklerde; 16:9 görüntü oranı, 1136 x 640 piksel çözünürlük ve 326 ppi’lık 'Retina Display' ekran.

Yeni iPod Touch'ın işlemcisi A5 artık daha güçlü ve eski modele oranla daha ince ve daha hafif. Sadece 6.1 mm kalınlığında ve 88 gram ağırlığında. 

Yeni iPod Touch artık 40 saat kesintisiz müzik dinletebilecek. iSight kamerası 5 megapiksellik sensör ve LED Flash ile daha kaliteli fotoğraflar çekmenizi sağlayacak. 720p çözünürlükle Facetime (yüzyüze konuşma) yapmak mümkün olacak.

iPod Touch Loop adlı bileklikle iPod'a yeni boyut kazandıracak ve Apple yeni iPod touch'ı 5 farklı renkte sunarak bu kullanıcılara farklı seçimler yapma hakkı sunacak.

Yeni iPod Touch da Bluetooth 4.0 ve 802.11 a/b/g/n bağlantı tipini de destekleyecek ve AirPlay'e bağlanılabilecek. AirPlay ile iki oyuncu televizyona verdikleri görüntüde karşılıklı oyun oynayabilecek.

Yeni iPod Touch Ekim ayında satışta olacak. Cihazı ABD fiyatı 299 dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.