Verimli yöneticinin 12 iOS uygulaması

Konuk yazarımız Timur Çataklı, 12 yıllık Silikon Vadisi deneyimiyle 2008'den beri SoftCom Türkiye Genel Müdürü görevini sürdürmektektedir.

Hepimizin zaman yarışına aynı şartlarda başladığını hiç düşündünüz mü? Hepimizin 24 saati var ve onu en iyi kullananlar yarışta bir adım öne geçiyorlar. Verimli bir yönetici zamanını en iyi kullanansa, bugün teknolojiden yardım almaması düşünülemez. İşte size işinizde veriminizi arttıracağını düşündüğümüz 12 iOS uygulaması ve bizim onları nasıl kullandığımız. Eklemek istediğiniz uygulamaları, yorumlarınızı lütfen paylaşın.

Roboform

1- Roboform (Ücretsiz)

Sizlerde bizim gibi her gün onlarca şifre ile boğuşuyorsanız o zaman Roboform tam size göre. Roboform’un  iOS uygulaması sayesinde bütün şifre ve paralolarınıza iPhone’unuzdan erişebiliyorsunuz. Masaüstünden girdiğiniz yeni bir şifre internet üzerinden uygulama ile eşleşiyor ve her zaman güncel kalmanıza olanak sağlıyor. Uygulamanın hem kendisine hem de şifrelere şifre atayabiliyorsunuz. Güvenlik böylece en üst düzeye çıkmış oluyor. Roboform ile şifrelerin dışında encrypted notlar da tutabiliyorsunuz.

Push

2- Push ($4,99)

Bir diğer favori uygulamamız Push. Bu uygulama sayesinde Webrazzi gibi takip ettiğiniz blogların yeni içerikleri iPhone’unuz tarafından “Push Notification” teknolojisi sayesinde size bildiriliyor. Aslında uygulamanın yaptığını, her yeni yazı yayınladığında Webrazzi'den ücretsiz SMS almak gibi düşünebilirsiniz. Bilgilendirme için kaynağın RSS besleme bağlantısına ihtiyacınız olacağını unutmayın. RSS'ler dışında Twitter, Facebook gibi sosyal ağlara da gelen mesajlarınızı bu uygulama sayesinde takip edebiliyorsunuz.

Dropbox

3- Dropbox (Ücretsiz)

Bilmeyenler için söylüyoruz, Dropbox’ı internet üzerinde duran sabit diskiniz gibi düşünebilirsiniz. Her ne kadar başta Google Drive olmak üzere bir çok alternatifi olsa da bizim şu an için tercihimiz Dropbox. Tercihimizin esas sebebiyse uygulamanın internet üzerindeki bir çok Cloud veya SaaS servisleriyle entegre olması.

Dropbox'ta 2GB alan ücretsiz; daha fazla alan için PRO ve takımlar için de Teams versiyonları var. Hangi sitelerle entegrasyonu var derseniz, bizim favorimiz ifttt.com/tasks.

Bu websitesinde makrolar oluşturarak bir çok işi otomatize edebiliyorsunuz.

Facebook’ta etiketlendiğiniz fotoğrafların bir kopyasını klasöre kaydetme, hava ertesi gün yağmurlu olacaksa sabah 7:00 de “Şemsiye almayı unutma” SMS bilgilendirmesi gibi yüzlerce makro hayalgücünüzü beklemekte. iPhone fotoğraflarınız için Apple Cloud servisini kullanmıyorsanız, Dropbox’ın da bu işi yapabileceğini eklemek isteriz. Son bir not; Dropbox’ı kurduğunuzda uygulamanın açılışına şifre koymanızı şiddetle öneririz.

Scanner Pro

4- Scanner Pro  ($6,99)

Cüzdanınızı rahatlatacak, hafifletecek bir uygulamadan bahsetmek istiyoruz şimdi de. Scanner Pro. Aslında iTunes’un business kategorisinin altında bu tip scanner yani tarayıcı uygulamaları bolca bulunuyor. Scanner Pro’yu bazı özelliklerinden dolayı seçtik. Eminiz ki daha ucuz ve daha iyisini yapan uygulamalar vardır.

Bu uygulama sayesinde günlük ihtiyaç duyabileceğiniz bir çok dökümanı tarayarak saklayabiliyorsunuz.

Örnek:

1- Kredi Kartları: Eski yeni bütün kredi kartlarınızı tarayabilir ve arşivleyebilirsiniz. Cüzdanınız çalınırsa bu bilgiler size zaman kazandıracaktır.

2- Ruhsat: Dijital kopyası bile olsa bir çok polisin size zorluk çıkarmayacağını biliyor muydunuz?

3- Kimlik: Eşiniz dahil yakın ailenizin kimlik bilgilerine ne zaman ihtiyacınız olacağını bilemezsiniz. İhtiyacınız olduğunda dilerseniz iPhone’unuzdan taratabilir veya PDF olarak isteyen kişiye gönderebilirsiniz

3- Muhtelif: Migros, IKEA, Mudo Store, Müze kartı derken cüzdanlar patlayacak noktalara geldi. Bir çok firma aslında sadece kartın numarası ile ilgileniyor, bu sebeple kartların taranmış versiyonlarıda bir çok noktada iş görüyor.

Scanner Pro veya muadili bir program kullanacaksanız şu özelliklere sahip olmasını tavsiye ediyoruz.

1- Şifre koruma: Uygulamanın başına şifre girebilmelisiniz. Yani şifre girilmeden program açılamamalı.

2- Döküman bazlı şifreleme: Kredi kartı gibi hassas dökümanlarınızı şifrelemek isteyebilirsiniz. Taranmış dökümanlar PDF formatında tutulduğu için şifrelemenin de PDF belge şifresi olması gerekmektedir. Yani belgenizi birisine gönderseniz bile şifreyi bilmeden açılabilmesi mümkün olmamalıdır.

3- Online Depolama Desteği: Google Drive, iCloud veya DropBox kullanıyorsanız, taradığınız belgelerin birer kopyasının otomatik olarak belirlediğiniz bir klasöre eşleşmesi de isteyeceğiniz bir özelliktir. Scanner Pro iCloud ve Dropbox’ı desteklemekle birlikte, Dropbox eşleşmesini manuel olarak çalıştırmanızı gerekiyor ve bu da açıkcası pratik bir çözüm değil.

5- Bankacılık uygulamaları (Ücretsiz)

Neredeyse tüm bankaların iOS platformu için uygulamaları bulunuyor ve bu uygulamaların çoğunda internet bankacılığında yapabildiğiniz işlemlerin tamamını gerçekleştirebiliyorsunuz. Tabii ki bankadan bankaya uygulama yeteneği konusunda farklar olabiliyor, ancak uygulamaların genel olarak oldukça yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

Bu arada ufak bir ipucu verelim: Çalıştığınız bankayı arayarak kredi kartı hareketlerinizin SMSle size bilgilendirilmesini isteyebilirsiniz. Otorize etmediğiniz Nijerya harcamalarını böylece takip edebilirsiniz.

Bankanızın iPhone uygulamasına aşağıdan ulaşabilirsiniz. iPhone uygulaması bulunan eksik banka kaldıysa yorumlarda belirtirseniz hemen ekleyebiliriliz.

Finansbank, Garanti BankasıHalkbank, ING Bankİş Bankası, ŞekerbankTEB,  VakıfbankYapı Kredi, Ziraat Bankası 

WhatsApp

6- What’sAppSkypeViberGroupSMSWiro

Özellikle yurtdışı görüşmelerinde çok faydalı olan bu programlar İletişim kategorisi altında listelenmiş durumdalar. WhatsApp, Skype ve Viber yüklü kullanıcılar kendi aralarında dünyanın neresinde olursa olsunlar, ister GSM data hatlarını kullanarak, ister WiFi üzerinden ücretsiz haberleşebiliyorlar. Türk Telekom müşterisiyseniz, Wiro ile yurtdışındayken 021x li ev numaranızdan arıyormuş gibi arama yapabiliyorsunuz. GroupSMS ise özellikle bayramlarda birden fazla kişiye SMS atacaksanız işinizi kolaylaştırıyor. Operatörlerin verdiği binlerce SMS başka türlü nasıl biter ki.

Smartsync

7- SmartSync (Ücretsiz)

SmartSync arka planda çalışan ve Facebook arkadaş listenizdeki bilgilerin bir çoğunu telefon defterinizle eşleştiren bir uygulama. Facebook listenizden biri sizi aradığında o kişinin en son Status Update’ini, resmini ve diğer bilgilerini görebiliyorsunuz. Arkadaşlarınızın doğum günü bilgilerinin de takviminizle eşleştiğini düşünürseniz bilgi kalabalığına yol açma ihtimali çok yüksek, o yüzden dikkatli kullanılmasını tavsiye ederiz.

Linkedin

8- LinkedIn (Ücretsiz)

Linkedin websitesinde yapabildiklerinizin hepsini bu uygulamada yapamasanız da bir toplantı öncesi görüşeceğiniz kişiler hakkında bilgi toplama, davet cevaplarına cevap verme ve, bizim en favori özelliğimiz olan, profilinizi en son ziyaret edenleri görme gibi işlevler işe yarıyor. Son zamanlarda LinkedIn kullanıcıları bu özelliği farketmiş olmalılar ki çok fazla “anonymous” bilgisi görüyoruz.

Firefox Home

9- Firefox Home (Ücretsiz)

Eğer Firefox kullanıcısıysanız yer imlerinizi (bookmark) dilediğiniz kadar cihazla eşleştirebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde yer imlerinize istediğiniz zaman erişebiliyor ve hatta açık kalan sekmeleriniz varsa sörfünüze telefonunuzdan devam edebiliyorsunuz.

Teamviewer

10- Teamviewer (Ücretsiz)

Evde veya ofiste 7/24 çalışan bir bilgisayarınız varsa ve zaman zaman ulaşma ihtiyacındaysanız Teamviewer programı size bu konuda yardımcı olabilir. iPhone ekranından bir bilgisayarı başındaymış gibi rahat kullanamasanız bile kritik durumlarda size çok zaman kazandıracaktır, belki de günü kurtaracaktır.

Sleep Cycle

11- Sleep Cycle ($0,99)

Verimliliğin bir diğer yönü  daha az uyumak ve aynı zamanda dinç kalkmaksa Sleep Cycle’ı denemenizi tavsiye ederiz. Telefonunuzu uçak moduna alıyorsunuz, yastığınızın altına koyuyorsunuz ve sabah mesela 7:00’ye kuruyorsunuz. Program uykunuzu takip ediyor ve hangi dönemlerde derin, hangi dönemlerde uykunuzun hafiflediğini takip ediyor. Kalmak istediğiniz zamana en yakın ve uykunuzun da en hafif olduğu noktada sizi sakin bir müzikle uyandırıyor. İşte o noktada 7:00’de uyanmakla 6:52’de uyanmak arasında ne kadar fark olduğunu birinci elden tecrübe etmiş oluyorsunuz.

12- Road Trip ($4,99)

Veri toplama, istatistik gibi kavramlar hoşunuza gidiyorsa üstüne bir de araba sevdanız varsa bu uygulama tam size göre. Arabanıza her benzin aldığınızda veya araba ile alakalı bir harcama yaptığınızda bunu uygulamaya giriyorsunuz ve sonrasında sizi saatlerce meşgul edecek istatistiki dataya ve grafiklere ulaşmış oluyorsunuz. “Arabamın KM başına toplam sahip olma maliyeti nedir?”, “Arabam 100KM de kaç litre benzin yakıyor?”, “Shell’den aldığım benzinle 700KM yapmışken, FULL’den aldığım benzinle 800KM yapmışım, neden acaba?” gibi onlarca sorunun cevabına ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca her yeni bilgi girdiğinizde uygulama bilgileri Dropbox gibi online klasörünüze de yedekleniyor.

12 adetlik listemizin sonuna geldik ve umarım size faydalı olduk. Eğer eklemek istedikleriniz, hatalarımız, yorumlarınız varsa lütfen bizimle paylaşın.

Görsel Kaynak: Betanews

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.