Mozilla'nın mobil işletim sistemi Firefox OS masaüstünde

Mozilla daha önce ‘Boot to Gecko’ adıyla anılan projesini Firefox OS olarak duyurmuştu. Açık kaynaklı olmasıyla özellikle Android'i hedef alan mobil işletim sistemini artık bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

Küresel çapta farklı üretici ve operatörler destek almaya başlayan Mozilla, Firefox OS'un masaüstü kullanılabilir bu sürümü şu adresten indirilebiliyor. Win32, Linux ve Mac OSx tabanlı bilgisayarınıza kurabileceğiniz işletim sistemi ikisi teknik biri HTML5 tabanı arayüz katmanı olmak üzere 3 temel üzerine geliştiriliyor.

Firefox OS'un arayüzü iyi görünse de mobil cihazlar üzerinde nasıl bir deneyim sunacağı bilinmiyor. Tarayıcı tarafında Firefox Mobil'i kullanacak olan Mozilla'nın farklı temel uygulamalar için nasıl bir geliştirme yaptığı da meçhul.

Mozilla Firefox'un masaüstü sürümünü sürekli yenileyerek Chrome'a karşı durmaya çalışırken Firefox OS için de küçük ama büyüyen bir ekip çalışacak. Mobil işletim sistemi pazarının üreticilerin desteğiyle birlikte nasıl değişeceği ise gerçekten merak uyandırıyor.

Aşağıda Firefox OS'un ilk ekran görüntülerine göz atabilir, FTP adresinden dosyaları indirmeye başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.