PayPal Card.io’yu neden satın aldı?

Kendi alanında ufak sayılabilecek bir girişim olan Card.io artık PayPal’in. Fakat PayPal adına bu satın alma bir teknoloji veya servise sahip olma amacından çok yetenek avcılığı stratejisinin bir adımı gibi görünüyor. Card.io temel olarak kullanıcıların kredi kartı bilgilerini mobil cihazların fotoğraf makinelerini kullanarak cihazlara aktarmalarını ve böylece alışverişlerinde 16 haneli kredi kartı numarasını ve diğer bilgileri manuel olarak girmek zorunda kalmamalarını sağlıyor.

API üzerinden pek çok farklı geliştiriciye ve hatta PayPal’a da hizmet veren Card.io’nun sunduğu çözüm faydalı olsa da, PayPal çapındaki bir firmanın satın almasına neden olacak kadar da fark yaratma potansiyeli varmış gibi görünmüyor.

Bu da PayPal’ın satın almadaki asıl motivasyonunun biraz daha farklı olduğunu gösteriyor.

PayPal’ın PayPal Here ürünü için kullandığı Card.io çok büyük oranda bir yetenek satın alması gibi görünmesine rağmen, Facebook’un son Spool satın almasından farklı olarak Card.io hizmetlerini sürdürmeye devam edecek. Tabi geliştiricilerin Card.io’nun API’ını daha ne kadar süre kullanabilecekleri biraz da PayPal’ın uzun vadeli stratejilerine göre şekillenecek ama en azından şu an için servis yaşantısını sürdürmeye devam ediyor.

PayPal’dan Hill Ferguson, Card.io entegrasyonu için birlikte çalıştıkları dönemde ekibin yaratıcılığı ve motivasyonundan çok etkilendiklerini söylüyor, bu da aslında resmi açıklamada PayPal’ın satın alma nedenini en net ifade eden bölüm.

Bugüne kadar 1 milyon dolar yatırım almış olan Card.io’nun satın alması ile ilgili rakamlar açıklanmadığı için şirketin satış değerini şu an için bilemiyoruz. Fakat Square’in son dönemki atılımlarına karşılık verbilmek adına PayPal’ın bu konuda beklenenden biraz daha cömert davranmış olabileceğini de hesaba katmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.