Netmera Hackathon'dan 9 Android uygulaması çıktı

Netmera Hackathon'dan 9 Android uygulaması çıktı

Netmera'nın Android uygulama geliştiricileri için düzenlemiş olduğu yarışma sonuçlandı. 11 saat içinde bir Android uygulaması geliştirilmesi beklenen Netmera Hackathon'da 9 uygulama ortaya çıktı.

Netmera Android Hackathon organizasyonunda Netmera platformunda geliştirilen uygulamalardan SNAPNSELL birinciliği kazandı. Geliştiricisi Burak Dede'ye Samsung Galaxy S3 kazandıran uygulama yakın çevrenizdeki potansiyel müşteriler için eşyalarınızı satışa çıkar manızı sağlıyor. Satılacak ürünler etiketlenerek harita üzerinde ilan olarak giriliyor.

Mansiyon ödülünü kazanan ekip Ankara'dan katılan Bilkent öğrencisi 3 geliştiriciden (İlker Saraç ve ekibi) oluşuyor. SMLRTY adlı uygulama , Draw Something benzeri bir sosyal oyun. Kullanıcılar fotoğraf ekliyor ve diğer kullanıcılar o fotoğrafların benzerini çekmeye çalışıyor ve benzerlik oranına göre puan kazanılıyor. Benzeri bulunan fotoğraf ne kadar erken eklendiyse alınan puan da o kadar çok yüksek oluyor.

Etkinlikte geliştirilen dikkat çekeci bir uygulama ise 'Tahmin Et' olmuş. Soydan Ünal'un geliştirdiği uygulamada kullanıcılar bir cismin fotoğrafını çekip gönderiyor. Arkadaşı olan kullanıcı da fotoğrafın üzerindeki en az kutuyu açıp cismi tahmin etmeye çalışıyor.

Bilal Bayrak'tan aldığımız bilgiye göre Netmera tüm uygulamaların Google Play'e çıkmasına destekçi olacak.  Netmera katılımın yeterli olması durumunda bu organizasyonun 3 ayda düzenleneceğini aktarmıştı. Umarız bu 'hackathon'a gösterilen ilgi şimdilik yeterli olmuştur ve sonraki etkinlikler daha büyük bir katılımla düzenlenmeye mobil uygulama ekosistemimizi geliştirmeye devam eder.

Aşağıda etkinlikten bir kaç fotoğraf görebilisiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.