Hizliarackirala.com: Şirketler ve aracını kiralayacaklar için ortak platform

Hizliarackirala.com: Şirketler ve aracını kiralayacaklar için ortak platform

Hizliarackirala.com, araç kiralama alanına giren yeni bir oyuncu. Sunduğu yazılımla hem araç kiralama şirketlerini web ortamına sistemli şekilde taşıyor hem de aracını kiralamak isteyen kişilere imkan sağlıyor. Kısacası büyük bir potansiyeli, esnek bir modelle hayata geçirmek istiyor.

Temmuz ayının ortasında açılacak girişimin kurucu ortakları Hamdi Gürsoy, Yiğit Nalkıran ve İlhan Yılmaz. Girişim Fabrikası Direktörü İhsan Elgin de (GF'den bağımsız olarak) melek yatırımcı olarak bulunuyor. İzmir merkezli girişim 'uzun kuyruk'a odaklanarak başarıyı yakalamayı hedefliyor.

2000 araçla açılıyor

Test sürecindeki ekran görüntülerini aldığımız girişim açılışta 21 ilde (aktif havaalanı olan, orta ve doğu illeri) hizmete başlayacak. 41 merkez ve 18 tatil yöresinde toplam 200 firmanın 2000 aracına Hizliarackirala.com üzerinden ulaşılabilecek.

Girişim web tabanlı sunduğu hizmetle araç kiralama şirketlerinin yabancı müşterileri yakalamasına da yardımcı olacak. Araçlarını kiralamak isteyen kullanıcılara ne ölçüde ulaşılacağı ise merakla beklediğimiz bir gelişme.

Büyük bir potansiyel

ABD'de Zipcar vb. girişimlerle yükselen ortak araç kullanımı AtlaGit ve Drive Yoyo ile yerli girişimlere ilham vermişti. Uber gibi soför hizmeti de sunan farklı girişimler klasik araç kiralamalarına yeni rakipler olarak çıkarken Hızı Araç Kirala bu anlamda uyuyan bir potansiyeli uyandırabilir. Bireylerin araçlarını kiralamaya başlaması ise yeni girişimleri veya mevcut girişimlerin iş modelini tetikleyebilir.

Hizliarackirala.com hem kendi adına hem de pazar açısından önemli bir girişim ama neleri değiştireceğini görmek için 15 Temmuz sonrasını beklememiz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.