Rovio'nun yeni oyunu Amazing Alex hakkındaki ilk detaylar [Video]

Rovio'nun yeni oyunu Amazing Alex hakkındaki ilk detaylar [Video]

Angry Birds oyunuyla neredeyse milyar dolarlık değere ulaşan Rovio'nun yeni ekmek kapısı olması beklenen Amazing Alex hakkındaki ilk söylentileri paylaşmıştık. Rovio, yeni oyun için son hazırlıklarını tamamlayıp, ilk detayları açıkladı.

Amazing Alex için tanıtım sitesi açan Rovio, yeni oyunun iOS ve Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletlerde yer alacağını duyurdu. Temmuz ayında uygulama mağazalarındaki yerini alacak oyunun zengin detaylarla ve sosyal elementlerle dolu olması bekleniyor. Rovio oyunu fiziksel bir yap-boz olarak tanımlıyor.

100 bölümden oluşması beklenen oyunda, her bölüm bir sonraki bölümü etkileyecek şekilde tasarlanmış. Şirket oyun hakkında tüm detayları elbette paylaşmış değil. Ancak Amazing Alex'te 35 farklı interaktif öğe bulunduğunu, bu öğelerin oyunseverlerin seçimine göre oyun tasarımını değiştirecek olduğunu öğreniyoruz.

Rovio, Amazing Alex projesine ilk olarak alan adı satın alarak başlamıştı. Şirketin Amazingalex.com alan adını satın almasından sonra Rovio CEO Mikael Hed, yeni oyunun 'Amazing Alex' adını alacağını açıklamıştı.

Amazing Alex'in tanıtımında oyunun kullanıcıya göre değişkenlik gösterebileceğinden bahsediliyor. Kullanıcılar oyun üzerinde kendi hikayelerini yazabilecek. Bu yüzden Amazing Alex'in oyun uygulamaları pazarına yeni bir boyut kazandırabileceği söylenebilir.

 Amazing Alex oyunun tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.