Google+ ile ilgili son rakamlar ve yenilikler

Google+ ile ilgili son rakamlar ve yenilikler

Google’ın sosyal ağ projesi Google+ sessiz ve derinden yoluna devam ediyor. Çok hızlı bir büyüme ile başlayan Google+, arama devinin stratejisi doğrultusunda yavaş yavaş firmanın pek çok servisinin birleştiği bir merkez halini almaya başladı. Buna rağmen en önemli rakibi olarak kabul edilebilecek Facebook kadar gündemde değil. Yine de önemli bir büyüme sergilediği su götürmez.

ABD’de düzenlenen Google I/O, Google+ ile ilgili en son rakamları ve en yeni gelişmeleri toplu olarak gözler önüne serildiği bir etkinlik oldu. Google’ın paylaştığı rakamlara göre Google+’taki hesap sayısı 250 milyonu aşmış durumda. Bu hesaplardan 150 milyon her ay düzenli olarak kullanılıyor, günlük aktif kullanıcı oranı ise yüzde 50’ye ulaşmış. Ortalama bir kullanıcının Google+’ta geçirdiği zaman 12 dakika gibi oldukça yüksek kabul edilebilecek bir süre.

İşte Google+ ile ilgili tüm yenilikler ve gelişmeler…

Herşeyden önce altını çizmek gereken şey Google’ın Google+’ı nasıl yorumladığı. Arama devi Google+’ı doğrudan Facebook’un bir alternatifi olarak görmüyor ve bu şekilde konumlanmasını da istemiyor. Google, Google+’ın YouTube ve Gmail gibi servisleri ile birlikte Google’ın bütünsel olarak sosyalleşmesinin bir parçası olarak tanımlıyor. Yani her ne kadar ayrı bir ürün olsa da Google+, firma stratejisi içerisinde Google tecrübesinin bir parçası olarak konumlandırılmış durumda.

Google+ ve tabletler

Bu stratejinin bir parçası da tabi ki mobil dünya ve özellikle de tabletler. Google I/O etkinliğinde Vic Gundotra, şu anda Android tabletler için kullanılabilen Google+ uygulamasının yenilendiğini ve yeni sürüm ile birlikte büyük ekranlı mobil cihazlarda sunulan tecrübenin artırıldığını anlattı. Yeni Android sürümünün yanı sıra iPad sürümünün de geliştirildiği ve şu anda onay sürecinde olduğunu söyledi. Mobil kullanım oranlarının arttığını ve bunun son derece önemli bir gelişme olduğunun da altını çizdi. Bu sırada Android telefon uygulaması da geliştirildi ve sunduğu görsellik özellikleri artırıldı.

Sosyal geçmişiniz Google+’a taşınıyor

Google+ ile ilgili diğer önemli bir gelişme ise History API. Bu yeni eklenti sayesinde internet üzerinde kullandığınız farklı sosyal ağlardaki geçmiş etkileşimlerinizi Google+’a kolay bir şekilde taşımak mümkün olacak. Bir anlamda Facebook Zaman Tüneli’ni anımsatan bu yapı sayesinde örneğin henüz Google+ kullanmadığınız zamanlarda Foursquare veya Twitter’daki paylaşımlarınızın Google+ profilinizde görünmesini sağlamanız mümkün olacak.

Etkinlikler Google+’ta

Google+’ın yeni duyurulan bir özelliği de etkinlikler ile ilgili. Google Takvimi ile tam uyumlu olan Google+ Events özelliği; düğün, parti, piknik gibi her tür farklı etkinliğin yansımasını Google+’a taşımak üzerine kurgulanmış. Etkinlik öncesi, esnası ve sonrasında farklı özelliklere sahip olan etkinlikleri Google, sosyal yaşamlarımızın önemli birer parçası olarak kabul ediyor ve bu yüzden de özel önem veriyor.

Etkinlik öncesinde Google Takvim uygulaması ile birlikte kimlerin davet edileceği ve davet edilenlerin etkinlik ile ilgili hangi bilgilere erişebilecekleri belirlenebiliyor. Etkinlik esnasında ise çekilen fotoğraflar etkinlik uygulaması üzerindeki özel ara birimi sayesinde gerçek zamanlı olarak paylaşılıp, katılamayanlar tarafından da görüntülenebiliyor. Etkinliğin ardından ise özel sayfası üzerinden etkinliğe katılmış olan kişiler kendilerine ayrılmış klasörlere fotoğraflarını ayrıca yükleyerek, paylaşabiliyorlar.

Google+ Events için hazırlanan resmi tanıtım videosu aşağıda:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.