Google'ın yeni tableti Nexus 7 resmen duyuruldu

Google'ın yeni tableti Nexus 7 resmen duyuruldu

Google'ın son bir aydır dedikodusu yapılan yeni tableti Nexus 7 bugün başlayan Google I/O etkinliğinde duyuruldu. 7 inç boyutundaki tablet ASUS tarafından üretildi ve Android 4.1 işletim sistemiyle geliyor.

1280x800 HD ekrana sahip Nexus 7, çift çekirdekli Tegra 3 işlemciye sahip. Görüntülü görüşmeler için önde de kamerası bulunan c,hazın bataryası 8 saat HD video izlemeye yetecek kapasitede. Nexus sadece 340 gram ağırlığında.

8 GB ve 16 GB modellerle piyasaya sürülecek Nexus 7'nin 8 GB modeli Amerika'da 199 dolar, 16 GB modeli ise 249 dolardan satılacak. Ön siparişleri duyuruyu takiben almaya başlayan Google, Nexus 7 tableti birkaç hafta içinde ilk sahiplerine göndermeye başlayacak.

Google Play başta olmak üzere Gmail, Google+ ve YouTube ile tamamen entegre çalışan Nexus 7 ile 4 milyondan fazla kitap, 600 binden fazla uygulama ve oyunun yanı sıra filmler ve dergiler de kullanıcıların hizmetine sunulacak. Google'ın yeni Nexus 7 ile Google Play entegrasyonu sayesinde iPad'e, kitap boyutları sayesinde de Amazon Kindle Fire'a ciddi rakip olması beklenebilir. Elbette bu yarışta en büyük avantajları görece düşük fiyatı ve dünyada liderliği ele geçiren Android işletim sistemiyle entegre çalışabilmesi.

Aşağıda Google'ın yayınladığı Nexus 7 tablet videosunu izleyebilirsiniz.

Nexus 7 hakkında detaylı bilgi almak isterseniz Google'ın ürüne özel resmi sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.